KLAUDIO BRAVO ODBRANIO 3 PENALA: Čile preko Portugala do finala Kupa konfederacija
Foto: Reuters

ŠAMPION JUŽNE AMERIKE BOLJI OD PRVAKA EVROPE

KLAUDIO BRAVO ODBRANIO 3 PENALA: Čile preko Portugala do finala Kupa konfederacija

Fudbal -

Fudbaleri Čilea igraće u finalu Kupa konfederacija, jer su u današnjem polufinalu savladali Portugal boljim izvođenjem penala - 3:0. Posle 120 minuta igre nije bilo golova.

Čileanci će se u nedelju u 20 sati u Sankt Peterburgu za trofej boriti sa pobednikom drugog polufinala između Nemačke i Meksika (četvrtak, 20.00), dok će poraženi u 14 sati u Moskvi igrati protiv Portugala za treće mesto.

Heroj Čilea je golman Klaudio Bravo! Kapiten je odbranio sva tri udarca Portugalaca sa bele tačke, a s obzirom na to da su Čileanci bili precizni u uvodne tri serije, šampion Južne Amerike je stigao do finala - 3:0.

Bravo je zaustavio šuteve Kvarežme, Mutinja i Nanija, dok su mrežu tresli Vidal, Aranguiz i Sančez.

Tako je nastavljen vrtoglavi uspon čileanske reprezentacije, koja je pre dve godine prvi put trijumfovala na Kopa Amerika, prošle godine odbranila tu titulu, a sada došla na korak od osvajanja Kupa konfederacija.

Iako na utakmici u Kazanju nije bilo golova, uzbuđenja nisu izostala. Bilo je šansi na obe strane, a više su ih imali Čileanci, koji su u 119. minutu pogodili i stativu (Vidal) i prečku (Rodrigez).

Prvak Južne Amerike je pobedio šampiona Evrope predvođenog najboljim fudbalerom sveta Kristijanom Ronaldom, koji će morati da se zadovolji borbom za treće mesto.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko je najskuplje Zvezdino pojačanje u poslednjih 20 godina?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track