SVE ZBOG TITULA IZ PROŠLOG VEKA: Veterani Crvene zvezde udarili na upravu Partizana
Foto: Nebojša Mandić

NeĆE VIŠE DISKUSIJU

SVE ZBOG TITULA IZ PROŠLOG VEKA: Veterani Crvene zvezde udarili na upravu Partizana

Fudbal -

Prepucavanje Zvezde i Partizana oko zahteva crveno-belih da im se priznaju titule iz 1946. i 1986. godine se nastavlja.

Sada su se u medijski rat uključili i veterani Zvezde.

Oglasili su se saopštenjem, potpisanim od predsednika Vladice Popovića.

"Imajući u vidu to da se povodom inicijative koju je podnela Skupština FK Crvena zvezda, a u vezi sa priznavanjem titule prvaka Srbije iz 1946. godine kao i sa pravilnim vođenjem evidencije prvaka nekadašnje Jugoslavije za sezonu 1985/86 svakodnevno javljaju izvesni Vuletići i Vučelići, koristimo ovu priliku da ukažemo da izjave ove dvojice upravo potvrđuju sve naše dosadašnje navode", kaže se na početku saopštenja.

Zvezdine veterane je očigledno iziritiralo obraćanje ovim povodom Partizanovog predsednika Milorada Vučelića i potpredsednika Vladimira Vuletića.

"Naime, uopšte nas ne čudi to što traže titule u periodu od 1941. do 1944. godine kada nije ni bilo fudbalskih prvenstava. Ne čudi nas, jer upravo su na sličan način i prisvojili titulu iz 1986. godine. Dalje, potpuno nam je nejasno zašto se oni uopšte, apsolutno nepozvani, bave titulom iz 1946. godine kada u tom prvenstvu nisu ni učestvovali. Pored toga, nije suština u tome da Sud udruženog rada više ne postoji, nego u tome da je taj sud bio apsolutno nenadležan za donošenje bilo kakve odluke iz sfere sporta. I na kraju, mala lekcija iz prava: Republika Srbija je sve vreme postojanja nekadašnje Jugoslavije imala ozbiljne elemente državnosti u sve tri grane vlasti - izvršnoj, zakonodavnoj i sudskoj, a koji su vremenom i postali temelj nezavisne države Srbije"!

Veterani crveno-belih poručuju da neće više ništa raspravljati sa upravom crno-belih.

"Ovim završavamo svaku diskusiju sa izvesnim Vučelićem i Vuletićem na navedenu temu, a imali bismo još mnogo toga da kažemo o tome ko je gde bio 1941. i 1945. godine; reprezentativci čije fašističke tvorevine su činili okosnicu nečijeg fudbalskog tima (zato je izvesnom Vuletiću verovatno i bitan Blajburg, jer tamo su našli dve trećine tima); za koga je navijao Knin, za koga se navijalo po želji a za koga po vojnoj naredbi; predsednik kog kluba je kasnije bio predsednik jedne države koja je veličala, gle čuda, onu istu fašističku tvorevinu i njene zvaničnike koju smo gore već pomenuli; ko je gde bio 1991. godine, ko je koliko puta bio na Kosovu posle 1999. godine, kao i ko je bio idol jednog juga, a sada je predsednik nečijeg fudbalskog saveza", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track