(KURIR TV) PARTIZAN IMA LEPU BUDUĆNOST: Tandem Đurđević - Leonardo vodi crno-bele sa 2:0 u Podgoricu
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

Juriš na Ligu šampiona

(KURIR TV) PARTIZAN IMA LEPU BUDUĆNOST: Tandem Đurđević - Leonardo vodi crno-bele sa 2:0 u Podgoricu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona ekipu Budućnosti sa 2:0 (0:0). Golove za crno-bele na stadionu Partizana postigli su Uroš Đurđević u 53. minutu iz penala i Leonardo De Souza u 63. minutu.

Revanš utakmica na programu je narednog utorka u Podgorici.

Utakmici na stadionu u Humskoj prisustvovalo je 20.568 gledalaca.

Partizan je bio bolji rival u prvih 45 minuta, imao je više loptu u svom posedu, ali izabranici Miroslava Đukića nisu bili previše opasni po gol gostujuće ekipe. S druge strane, Budućnost se branila i svoje prilike čekala iz kontranapada.

Uroš Đurđević je u 11. minutu iz slobodnog udarca dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko gola. I nakon toga su crno-beli na sve načine pokušavali da stignu do gola Budućnosti, a najbliži tome bili su u 37. minutu. Vulićević je centrirao sa desne strane, a Tavamba je sa nekoliko metara od gola loše šutirao glavom.

Najbolju priliku od početka utakmice Partizan je imao u 49. minutu kada je Tavambin udarac sa nekoliko metara odbranio golman Budućnosti Milan Mijatović.

Samo četiri minuta kasnije šampion Srbije je poveo. Defanzivac Budućnosti Filip Mitrović igrao je rukom u kaznenom prostoru posle kornera s leve strane, sudija je pokazao na belu tačku, a Đurđević je uz malo sreće pogodio mrežu. Loptu je, naime, zakačio golman gostuju, ona se potom odbila od stative i ušla u gol.

Crno-beli su duplirali prednost u 63. minutu, a stralac je bio Leonardo koji je u igru ušao na poluvremenu. Tavamba je lepo video Brazilca na drugoj stativi, ubacio je loptu sa desne strane, a Leonardu nije bilo teško da pogodi mrežu Mijatovića.

Budućnost je nakon toga krenula ofanzivnije ka golu Partizana, u 73. minutu je Darko Nikač postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Tavamba je potom u samo nekoliko minuta mogao da razreši sve dileme oko pobednika pošto se dva puta našao u izglednim pozicijama. Prvo je golman Mijatović dobro intervenisao u situaciji jedan na jedan, a potom je napadač crno-belih sa desetak metara šutirao pored gola.

Partizan je do kraja meča pokušavao da postigne još jedan gol i mirnije putuje na revanš u Podgoricu, ali rezultat se nije menjao.

Utakmica je odigrana po veoma toplom vremenu u Beogradu, pa je sudija po jednom u oba poluvremena na kratko prekidao meč kako bi se igrači osvežili.

PARTIZAN - BUDUĆNOST 2:0 (0:0)

Stadion: Partizan

Gledalaca: 20.548

Strelac: Đurđević (p) 53., Leonardo 63.

Sudija: Paulus van Boekel (Holandija)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević (K), Ćirković, Ostojić, Miletić - Everton - Mihajlović, Janković, Kosović - Tavamba, Đurđević. Trener: Miroslav Đukić

BUDUĆNOST: Mijatović - Mirković, Nikač, Tučević, Simović - Mitrović, Raspopović (K), Pejaković, Hočko - Terzić, Vlaisavljević. Trener: Dragan Kažić

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

90+2. minut - Đurđević je bio sam ispred Mijatovića, ali iskosa sa desne strane, pa je golman gostiju uspešno intervenisao. Mogao je Đurđević da uposli Leonarda koji je bio sam na levoj strani, ali nije.

90. minut - Velika šansa za Budućnost. Podgoričani su prošli po desnoj strani, uputili centaršut, a Melunović je iskosa sa oko pet metara šutirao pored gola.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Humskoj.

86. minut - Treća izmena u Partizanu, u igri je legenda crno-belih Saša Ilić, a iz igre je izašao Tavamba.

81. minut - Druga izmena u Partizanu, umesto Jankovića u igri je Đuričković. 80. minut - Treći zicer koji je Tavamba promašio na utakmici! Ponovo je dobio idealan pas od Leonarda, izašao sam ispred golmana i šutirao pored gola!

79. minut - Samo što je ušao u igru Melunović dobija žuti karton. 78. minut - Izmena kod gostiju, izlazi Ristović, ulazi Melunović. 77. minut - Novi sudijski tajm-aut za fudbalere zbog sparine. 76. minut - Tavamba je ponovo sam ispred golmana Mijatovića, ali je promašio stopostotnu šansu.

72. minut - Poništen je gol Budućnosti, sasvim opravdano zbog očiglednog ofsajda!

70. minut - Druga izmena u ekipi Budućnosti, umesto Pejakovića u igri je Camaj. 68. minut - Đurđević je šutirao iz slobodnog udarca, Mijatović odbranio. 67. minut - Žuti karton za Simovića. 65. minut - Izmena u Budućnosti, izlazi Terzić, ulazi Ristović

63. minut - GOOOL!!! Leonardo duplira prednost Partizana! Brazilac je sjajno reagovao na centaršut Tavambe i matirao Mijatovića!

Od kako je Leonardo ušao u igru Partizan je mnogo bolji tim. Brazilac je uneo dosta svežine u napadu crno-belih.

56. minut - Razmahao se Partizan posle vodećeg gola, lepu akciju su odigrali Janković i Vulićević, a ovaj drugi pogodio samo spoljni deo mreže.

53. minut - GOOOL!!! Uroš Đurđević je iskoristio jedanaesterac za vođstvo Partizana! Mijatović je pročitao nameru Đurđevića da šutira u desni donji golmanov ugao, ali nije uspeo da spreči pogodak!

52. minut - PENAL ZA PARTIZAN! Neko od odbrambenih igrača Budućnosti je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija iz Holandije pokazao na belu tačku! Mitrović je dobio žuti karton zbog prigovora!

49. minut - Tavamba je promašio nemoguće! Kosović je ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, Tavamba je primio loptu na oko pet metara na grudi, šutirao iz prve, ali je Mijatović refleksno odbranio!

47. minut - Zvanični spiker je saopštio da ima 20.568 gledalaca na utakmici.

46. minut - Partizan će u nastavku igrati sa Leonardom koji je ušao umesto Mihajlovića. Brazilac je dobio aplauze sa tribina.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

45. minut - KRAJ 1. POLUVREMENA!

Partizan je odigrao jadno i jalovo u prvih 45 minuta. Osim šanse Tavambe u 37. minutu crno-beli nisu ništa ozbiljnije napravili pred golom Budućnosti.

37. minut - Prva velika šansa za Partizan! Vulićević je u kontri idealno šutirao, a Tavamba sa oko 7-8 metara glavom šutirao preko gola.

32. minut - Kosović se oprobao sa oko 20 metara, ali je udarac bio slab za Mijatovića. 30. minut - Sudija Van Boekel je dao igračima minut pauze za osveženje.

28. minut - Sumnjiva situacija ispred gola Budućnosti, Mihajlović je prošao po levoj strani, pokušao da centrira po zemlji, ali se jedan igrač Budućnosti bacio i zaustavio akciju crno-belih. Igrači Partizana su tražili jedanaesterac jer su smatrali da je igrač gostiju igrao rukom, ali je glavni sudija odmahnuo rukom.

25. minut - Prvi korner za Budućnost, Vlaisavljević je pokušao po levoj strani, ali je Vulićević dobro intervenisao. Ništa od opasnosti za gol Kljajića.

16. minut - Dva vezana kornera za Partizan koji ima inicijativu na startu utakmice. Ali, golman Mijatović je intervenisao bez problema.

12. minut - Prvi korner za Partizan u 12. minutu utakmice. Janković je odigrao dupli pas sa Tavambom i iznudio udarac sa strane. Međutim, ništa od opasnosti po gol gostiju.

foto: Kurir

5. minut - Budućnost je prva pripretila, međutim šut Tučevića sa oko 25 metara završio je daleko iznad gola.

5. minut - Partizan je dobio slobodan udarac posle faula nad Tavambom, ali nije bilo opasnosti po gol Budućnosti.

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj. Partizan u prvom poluvremenu napada ka severnoj tribini.

20:45 - Grobari su na startu utakmice priredili koreografiju sa jasnom porukom.

20:01 - Podršku će imati i Budućnost, stotinak navijača, poznatih kao "Varvari", je doputovalo iz Podgorice

foto: Kurir sport
foto: Kurir sport

19:53 - Gužva na blagajnama stadiona u Humskoj

Navijači Partizana napravili su gužvu na blagajnama stadiona u Humskoj.

foto: Kurir sport

19:36 - Đukić ostavio Leonarda na klupi

Trener Partizana Miroslav Đukić odlučio je da najboljeg igrača iz prethodne sezone Leonarda De Souzu ostavi na klupu. Umesto njega mesto u startnoj postavi zauzeo je Tavamba.

foto: Printskrin

Trener Miroslav Đukić umereni je optimista i veruje da njegov klub u dva meča sa prvakom Crne Gore ne bi trebalo da ima problema.

- Spremni smo 100 odsto. Nikad nema mesta izgovorima. Ono što mi daje samopouzdanje, sigurnost i veru jeste to što u svojim rukama imam vrhunsku ekipu, dobre momke - nahvalio je svoje igrače Miroslav Đukić, a potom dodao:

- Željno iščekujemo utakmicu da vidimo novi Partizan, da vidimo kako igra, kako završava stvari. Imam veliku želju da vidim dobar Partizan, napadački. Svaka pobeda je bitna, pogotovo bez primljenog gola.

Prva zvezda tima, Brazilac Leonardo, statusima na društvenim mrežama nervirao je navijače, a i propustio je dobar deo priprema.

- Leonardo se kasnije priključio pripremama. Radi dobro, super smo zadovoljni njime. On je u kombinaciji za tim. Koliko je spreman, to ćemo videti.

Trener crno-belih nahvalio je svog rivala iz Podgorice.

- Budućnost je ozbiljna ekipa, organizovana, čvrsta. Očekuje nas meč koji mi treba da vodimo, da diktiramo tempo, a oni će nas čekati i probati da nas kazne kontranapadima. Ova utakmica traje 180 minuta, ne 90, zato treba strpljivo raditi i graditi, ne treba srljati i žuriti, jer se u žurbi prave greške - pojasnio je Đukić.

foto: Printscreen

Prednost

STATISTIKA UZ PARTIZAN

Partizan i Budućnost odigrali su 82 utakmice u bivšoj Jugoslaviji. Statistika je na strani Partizana - 53 pobede i 15 remija, dok je Budućnost dobila crno-bele samo 14 puta (od toga samo dva puta u Beogradu). Gol-razlika je 105:20 u korist Partizana. Ulaznice koštaju: 500 dinara (jug), 700 (istok/zapad bočni delovi tribina), 900 (istok/zapad centralni delovi) i 3.000 (mesto u ložama stadiona).

Ne plaše se Crnogorci dolaze po gol u Beograd

Fudbaleri Budućnosti rasterećeni dolaze u Beograd.

- Znamo dobro ko je Partizan, ali potrebno je da uđemo u meč ne misleći da je protivnik bolji od nas. Potrudićemo se da postignemo gol. Teško je reći šta je pozitivan rezultat protiv Partizana u gostima, ali uradićemo sve da scenario bude idealan. Da damo makar jedan gol, a da ne primimo nijedan - jasan je napadač Miljan Vlaisavljević.

Miodrag Anđelković, Konstantin Radulović, Kurir sport, Foto: Dado Đilas, Printscreen, Miroslav Todorović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mućkajte a ne lupajte glavom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track