OPTIMIZAM NA MARAKANI: Zna se ko je gazda! Pobedićemo Irtiš!
Foto: FK Crvena Zvezda

LIGA EVROPE

OPTIMIZAM NA MARAKANI: Zna se ko je gazda! Pobedićemo Irtiš!

Fudbal -

Filip Stojković i Vujadin Savić raduju se novom meču pred domaćom publikom s verom da će sutra (20.30) pobediti kazahstanski Irtiš (prvi meč 1:1)

Crvena zvezda sutra (20.30) nastavlja napad na Ligu Evrope! Mečom protiv kazahstanskog Irtiša srpski vicešampion će okončati drugu fazu kvalifikacija za evrotakmičenje, a u slučaju povoljnog ishoda (prvi meč 1:1) zakazaće dvomeč s češkog Spartom (27. jula u Beogradu i 3. avgusta u Pragu).

Četa Vladana Milojevića ispustila je sigurnu pobedu u Pavlodaru, pa je oprez pred revanš mnogo veći.

Pozitivan ishod

- U Pavlodaru nam se desila nesrećna situacija na samom kraju meča, ali zadovoljni smo prikazanom igrom. To je bila najbolja utakmica koju smo odigrali otkad smo se kao ekipa okupili sredinom juna. To znači da napredujemo. Verujem da smo blizu prolaza jer svi znamo da se na Marakani mi pitamo - izjavio je Filip Stojković.

Iako imaju povoljan rezultat iz prvog meča, na Marakani ne žele još da razmišljaju o Sparti.

- Imamo pozitivan rezultat iz Pavlodara, ali i još jedan meč sa timom iz Kazahstana, tako da ništa nije gotovo dok se ne okonča ta utakmica. Zato moramo biti maksimalno oprezni kako ne bismo dozvolili neprijatno iznenađenje. Da nas je neko pitao pre utakmice, možda bismo i pristali na 1:1. Meni bi kao odbrambenom igraču mnogo draže bilo da nismo primili gol, ali ne žalim se na ovaj rezultat pred revanš. Još jači ćemo ući u drugi meč i spremni da pred svojim navijačima ostvarimo pobedu - poručio je Vujadin Savić.

Dobra atmosfera

I upravo su Stojković i Savić bili nerazdvojni u avionu pre i posle utakmice u Kazahstanu, obojica su ovog leta pojačala Crvenu zvezdu i zato zajedno šire optimizam pred nove izazove.

- Radujemo se novom susretu s našim navijačima i verujemo u zajedničko slavlje. Suvišno je govoriti koliko nam znači njihova podrška - složili su se Savić i Stojković.

Kurir / Goran Anđelković

Foto: FK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ili nas je Vučelić lagao ili...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track