(VIDEO) RONALDO JE NEVIĐENA FACA: Kristijana ceo svet poštuje zbog onoga što je uradio za saigrača tokom utakmice
Foto: AP

Portugalac zadivio sve

(VIDEO) RONALDO JE NEVIĐENA FACA: Kristijana ceo svet poštuje zbog onoga što je uradio za saigrača tokom utakmice

Fudbal -

Fudbaleri Reala lako i ubedljivo su savladali Alaves sa 4:0 u okviru 25. kola Primere, a u prvom planu ponovo je bio Kristijano Ronaldo.

Portugalac, međutim, nije bio u centru pažnje toliko zbog dva pogotka koliko zbog poteza koji je napravio u 89. minutu utakmice koja je odigrana na stadionu "Santjago Bernabeu".

Ronaldo je u pomenutom minutu prepustio Karimu Benzemi da izvede jedanaesterac. Na prvi pogled, ne čini se kao neki veliki gest. Ali...

Ronaldo je tim činom ispustio mogućnost da 50. put u karijeri upiše het-trik.

Takođe, ovo je bio prvi slučaj još od 2010. godine da Portugalac prepusti nekome izvođenje najstrože kazne. Poslednji put se to desilo u novembru 2010. godine kada je Serhio Ramos protiv Atletika izveo penal. Od tada, kad god je na terenu, Portugalac je izvodio udarac sa bele tačke.

Na kraju, a možda i ono što je najbitnije, Ronaldu je posebno stalo da se Benzema vrati u formu. Francuz već duže vreme trpi velike kritike navijača "Kraljevskog" kluba.

Ronaldo je prvi gol na ovoj utakmici posvetio upravo Francuzu jer je pozvao navijače da ga pozdrave i skandiraju njegovo ime. A, onda je žrtvovao i svoj het-trik zarad toga da se Benzema upiše u strelce.

Potpuno je neverovatan i podatak da je ovo prvi jedanaesterac koji je Benzema izveo otkako je 2009. godine stigao u Real. U međuvremenu je za devet sezona odigrao 339 utakmica u dresu kluba iz Madrida.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) BRŽI OD PANTERA, OPASNIJI OD ANAKONDE! Neviđenim zahvatom džiu-džicu majstor onesposobio protivnika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track