ŽESTOKE KAZNE: Zvezdi i Partizanu preti katanac UEFA
Foto: Dado Đilas

Posle Hajduka, na udaru i srpski klubovi

ŽESTOKE KAZNE: Zvezdi i Partizanu preti katanac UEFA

Fudbal -

Zbog povika „Ubij Srbina“ hrvatski vicešampion će meč u Evropi igrati pred praznim tribinama, a pod lupom su i "večiti" zbog skandiranja i parola Delija i Grobara

UEFA se ne šali, a Grobari i Delije i dalje ne shvataju da svako skandiranje koje nema veze s fudbalom može skupo da košta dva najbolja srpska tima. Primer za to je kazna od jedne utakmice bez publike izrečena splitskom Hajduku zbog skandiranja „Ubij Srbina“ na meču protiv Levskog.

Grobari su na susretu protiv Budućnosti pevali Ratku Mladiću i vojvodi Momčilu Đujiću, zbog čega su do bili prekor iz UEFA, a kako se već u utorak igra meč visokog rizika protiv Olimpijakosa, svaki neprimeren gest ili skandiranje mogli bi da dovedu do drastične kazne.

Što se navijača Crvene zvezde tiče, oni su na meču protiv Florijane skandirali protiv UEFA, a istakli su i transparent: „Bebe nek se rađaju, poruka je severa, nećemo da Srbija bude zemlja pe*era“, zbog čega je severna tribina bila zatvorena na duelu protiv Irtiša. Međutim, i na ovoj utakmici pristalice crveno-belih su uzvikivale „UEFA mafija“ i sigurno će svaki sledeći Zvezdin meč biti pod specijalnom lupom.

- Zatvaranje severa protiv Irtiša bilo je samo opomena crveno-belima, a nikako naivnost UEFA. Znali su oni vrlo dobro će najvatrenije pristalice otići na jug, ali je svaka utakmica našeg kluba pod posebnom lupom. Primera radi, delegat na Zvezdinoj utakmici je bio George Kumas sa Kipra, koji je predsednik komisije za prijem stadiona. Beleži se svaka sitnica i ne bih se iznenadio da se neki od mečeva igra bez publike ili možda čak drastičnije - da neki naš klub bude isključen iz Evrope - istakao je za Kurir bivši sudija Radivoje Raka Đurović.

Konstantin Radulović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Počelo prvenstvo. Šta je Zvezdi i Partizanu važnije od fud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track