(VIDEO) LEPA UVERTIRA ZA SPARTU: Crvena zvezda rutinski savladala Radnički na startu nove sezone u Super ligi
Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda, Foto: Crvena zvezda FK

Super liga Srbije

(VIDEO) LEPA UVERTIRA ZA SPARTU: Crvena zvezda rutinski savladala Radnički na startu nove sezone u Super ligi

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su započeli novu sezonu u Super ligi Srbije.

Izabranici trenera Vladana Milojevića su u derbiju 1. kola na stadionu "Rajko Mitić" savladali Radnički iz Niša sa 3:0 (1:0.

Mrežu gostiju načeo je Aleksandar Pešić u 40. minutu, a dvostruki strelac za crveno-bele bio je Slavoljub Srnić u 56. i 87. minutu.

Crvena zvezda u narednom kolu gostuje ekipi Rada na Banjici, a Radnički u Nišu dočekuje Mladost iz Lučana.

Pre toga, crveno-bele očekuje veliko iskušenje u kvalifikacijama za Ligu Evropa. U četvrtak na stadionu "Rajko Mitić" stiže Sparta iz Praga.

Crveno-beli dobro su počeli utakmicu i u trećem minutu došli do prve prilike, ali Pešić nije realizovao situaciju jedan na jedan sa golmanom Bojanom Braćom, pošto je loptu poslao preko gola.

Zvezda je kontrolisala ritam utakmice u prvom delu, ali je novu dobru priliku stvorila tek u 29. minutu.

Filip Stojković probio je po desnoj strani i proigrao u petercu Pešića, ali je ovaj ponovo loptu poslao preko gola.

Ekipa Vladana Milojevića umalo je u 39. minutu stigla do prednosti, ali je Gelor Kanga sa oko osam metara posle ubacivanja Luke Adžića pogodio stativu.

Samo minut kasnije Zvezda je povela. Prvo je Kanga s desne strane ubacio loptu koja je na drugoj stativi došla do Adžića, da bi se on posle prijema oslobodio čuvara, te vratio je u peterac gde je Pešić ostao usamljen i prosledio je u mrežu Nišlija.

Radnički u prvom delu meča nije bio opasan po gol Zvezde, a imao je i samo jedan udarac u okvir gola, kada je Lazar Arsić u četvrtom minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara desno iskosa snažno šutirao pod prečku, ali je Damir Kahriman dobro intervenisao i izbacio loptu u korner.

Zvezda je u drugom poluvremenu nastavila u istom ritmu, a Kanga je umalo u 48. minutu povisio rezultat, ali je pogodio samo prečku iz slobodnog udarca sa 20 metara levo iskosa.

Igralo se u nešto sporijem ritmu u nastavku, ali je Zvezda u 56. minutu stigla do drugog gola i to posle velike greške Marka Tomića, koji nije video Srnića iza sebe. On je pokušao da vrati loptu golmanu, ali ju je Srnić presekao i savladao Braća.

Crveno-beli su i u nastavku susreta imali kontrolu i nekoliko dobrih pokušaja iz daljine, ali je Brać odbranio udarce Filipa Stojkovića, a potom i Mičela Donalda iz slobodnog udarca.

Konačnih 3:0 postavio je Srnić u 87. minutu. On je prošao po levoj strani i šutirao sa sedam-osam metara i pogodio mrežu Radničkog za ubedljivu pobedu.

Radnički i u dugom delu nije ozbiljnije pripretio Kahrimanu, što je Zvezda iskoristila i mirno meč privela kraju.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" po veoma vrućem vremenu počela je minutom ćutanja u čast nedavno preminulog pevača i bivšeg člana skupštine Crvene zvezde Predraga Cuneta Gojkovića.

Zvezda u narednom kolu domaćeg šampionata gostuje Radu, ali je pre toga u četvrtak očekuje duel protiv Sparte iz Praga u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Radnički u drugom kolu dočekuje Mladost.

TOK MEČA

Dueli ova dva tima decenijama unazad privlače veliku pažnju ljubitelja fudbala, pa nema sumnje da će tako biti i na ovosezonskoj premijeri.

Dva tima su se sastajala tri puta tokom prethodne sezone, a crveno-beli su sva tri susreta rešili u svoju korist. Prvi meč odigran je u Nišu, a ekipa Crvene zvezde je slavila rezultatom 0:3 (0:2).

Drugi meč odigran je u Beogradu, a crveno-beli su slavili rezultatom 2:1 (2:1).

Treći susret odigran je u poslednjem kolu plej-ofa i sezone, a rezultat na stadionu "Rajko Mitić" je bio 4:0 (1:0) za crveno-bele.

Ako posmatramo rezultate prethodna 22 međusobnog susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1998-2017) crveno-beli su bili daleko uspešniji sa 17 pobeda, uz četiri remija i samo jedan poraz.

Nišlije su u tom periodu na stadionu "Rajko Mitić" uspele sa osvoje samo jedan bod, i to u sezoni 2015/16 kada je rezultat bio 1:1.

DRUGO POLUVREME

87. minut - GOOOL!!! Srnić postiže drugi gol. Srnić je prethodno prošao po levoj strani i šutirao, lopta je očešala stativui upala u mrežu.

83. minut - Lazar Arsić je propustio veliku priliku za Radnički. Izveo je slobodan udarac sa oko 18 metara, po sredini gola, ali je prebacio gol Zvezde.

81. minut - Treća izmena u Zvezdi, umesto Donalda u igri je Marko Gobeljić

74. minut - Žuti karton za Nikolu Aksentijevića. Rukom s leđa je povukao Srnića u trenutku kada je napadač Crvene zvezde bio u izglednoj situaciji da ugrozi gol Radničkog. Donald je odlično izveo slobodan udarac, ali brani Bojan Brać.

73. minut - Žuti karton za Simunovića. Milijaš je okušao šut sa velike udaljenosti, ali je bio neprecizan.

57. minut - Dvostruka izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto Luke Adžića i Aleksandra Pešića u igri su Nenad Milijaš i Ričmond Boaći.

56. minut - GOOOL!!! Slavoljub Srnić je duplirao vođstvo Crvene zvezde. Prethodno je Tomić napravio neverovatnu grešku i prosto dodao loptu Srniću u želji da je vrati golmanu Braću.

55. minut - Abraham Frimpong je prvi upisani fudbaler u beležnicu sudije Aleksandra Vasića. Defanzivac Crvene zvezde je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Stojanovićem.

48. minut - Kanga je pogodio prečku iz slobodnog udarca.

PRVO POLUVREME

40. minut - GOOOL!!! Strelac je Aleksandar Pešić! Asistent je Luka Adžić!

39. minut - Kanga je pogodio stativu! Centrirao je Luka Adžić, a Kanga sa nekoliko metara pogodio stativu.

29. minut - Pešić je ponovo promašio nemoguće. Ovog puta je sa pet metara prebacio gol Radničkog posle centaršuta Filipa Stojkovića.

23. minut - Pauza zbog izuzetne vrućine.

11. minut - Adžić je pokušao glavom posle centaršuta Stojkovića, ali je Brać na mestu.

5. minut - Prva prilika za Radnički, Arsić je pokušao da centrira, ali je lopta išla pod prečku pa je Kahriman morao krajnjim naporima da izbaci loptu u korner.

3. minut - Pešić propušta veliku šansu. Našao se sam ispred golmana Braća, ali je prebacio gol.

Minut ćutanja za Cuneta

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je počast slavnom umetniku Predragu Gojkoviću Cunetu, velikom navijaču Crvene zvezde.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track