(KURIR TV) LJUBIMAC GROBARA EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Navijači Partizana su najbolji na svetu
Foto: Kurir sport/Nenad Kiš

SLUČAJNI SUSRET

(KURIR TV) LJUBIMAC GROBARA EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Navijači Partizana su najbolji na svetu

Fudbal -

Dok na Zlatiboru posmatramo kako u Kampu Vladimira Grbića na tri terena mladi odbojkaši uz korekciju i samog Vanje uče tajne odbojkaškog sporta, u dvoranu je ušao jedan bivši fudbaler Partizana i naš reprezentativac.

U pratnji sina Denisa i bratanice Majde, koja igra odbojku u Crnoj Gori Damir Čakar je došao da vidi prijatelje.

"Blizu su Pljevlja, pa sam svratio da na Zlatiboru gledam fudbal. Uz to sam došao da pozdravim Vanju. Vidim ovu lepu priču, veliki broj dece. Mislim da je to prava stvar, jer ako neko može da na pravi način prenese znanje i iskustvo, to je Vanja. On i trenira sa njima i ukazuje na greške. To je najbolji način da se mačišani zaraze sportom", kaže Čakar u razgovoru sa Kurir.

Na pitanje, kako vidi stanje u sportu danas, Čakar je kazao:

"Ogromne su razlike. Ja sam bio čitav dan na terenu. Danas je uspeh animirati decu da treniraju. Oni nisu svesni koliko je sport važan i lep. Danas su uslovi bolji, ali mi smo dan i noć radili, a sada to nije tako. Mora više da se voli i trenira".

Na pitanje da prokomentariše, činjenicu da je njegov saigrač iz Partizana Saša Ilić i danas pri kraju karijere jedan od boljih kod nas, nekada majstor prekida kaže:

"To je to o čemu pričam. Saša je tek 4 godine mlađi od mene, ali on se borio, izgarao, voleo to. Mnogo se više odricao. Ja i danas pratim, navijam, Partizan je deo mene, bio sam i skaut kluba, Grobari su najbolji navijači na svetu, ali to nije nivo kakv smo mi imali, iako ponavljam da se ni uslovi ne mogu porediti. Danas su, kao što rekoh daleko bolji, ali je interes dece više ka stvarima koje ne traže fizičku aktivnost i izlazak iz kuće", zaključio je Čakar.

Kurir sport, Nenad Kiš, Foto: Kurir sport/Nenad Kiš

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda i Partizan: zavaravane pred evropske utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track