GOREĆE MARAKANA: Sparta pada po receptu iz Barija! (20.30)
Foto: FK Crvena Zvezda

ZVEZDA NAPADA EVROPU

GOREĆE MARAKANA: Sparta pada po receptu iz Barija! (20.30)

Fudbal -

Od Zvezde se očekuju samo pobede s kim god da igra. Istorija nas obavezuje da pobedimo Čehe, jasnu poruku je poslao trener Milojević pred meč sa Spartom u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Istorija nas obavezuje da pobedimo, ključnu rečenicu izgovorio je Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, pred večerašnji (20.30, RTS) meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ako su prethodne generacije mogle da pobeđuju evropske gigante, čak i da osvoje Kup evropskih šampiona, red je da i današnji tim s Marakane eliminiše Spartu iz Praga. Može i mora!

- Od Zvezde se očekuju samo pobede, s kim god da igra. Da nije tako, ne bismo bili ovo što smo danas. Onog trenutka kada sam kao igrač, a sada i kao trener, kročio na Marakanu, postao sam svestan da ovde samo pobede dolaze u obzir. Od mene nećete slušati velika obećanja, ali mi ćemo dati sve od sebe da sutra obradujemo naše navijače - rekao je Milojević.

Možda i najbolji igrač u dosadašnjem delu sezone Slavoljub Srnić neće igrati zbog žutih kartona, ali će zato u konkurenciji za tim biti trojica pojačanja - Borjan, Radonjić i Rodić.

- Sva trojica igrača su se odlično uklopila u ekipu, već su u trenažnom procesu i njihova fizička pripremljenost nije problem.

Za razliku od Zvezde, koja punih 10 godina nije igrala grupnu fazu evropskog takmičenja, Sparta je redovan učesnik Lige Evrope.

- Sparta je tipičan predstavnik češkog fudbala. U velikoj meri su promenili igrački kadar i sa novim trenerom Stramaćonijem, koga poznajem od prošle godine, kad je vodio Panatinaikos, zaista su ozbiljna ekipa, disciplinovana i fizički veoma dobro pripremljena. Moramo biti pripremljeni za njihove vrline i iskoristiti njihove mane. Uz naše navijače, koji su nam uvek 12. igrač, to će biti mnogo lakše - između ostalog je istekao mladi trener Crvene zvezde.

Debitant

BORJAN NA GOLU!

Zvezda nije imala boljeg golmana u poslednje dve i po decenije, mišljenje je mnogih o Milanu Borjanu, koji će večeras debitovati u dresu voljenog kluba. Čuvar mreže kanadske reprezentacije došao je maksimalno spreman na Marakanu jer je donedavno bio uspešan akter Gold kupa u Americi.

- Jedva čekam debi - pun je samopouzdanja iskusni golman rodom iz Knina koji ne krije da je dolaskom u zvezdu ispunio dečački san.

Kurir / Goran Anđelković

Foto: FK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track