PORODICA ALBANCA KOJI JE PUSTIO DRON PRETI: Ukoliko bude izručen Srbiji učinićemo nešto radikalno!

OPASNE PRETNJE

PORODICA ALBANCA KOJI JE PUSTIO DRON PRETI: Ukoliko bude izručen Srbiji učinićemo nešto radikalno!

Fudbal -

Fudbalski savez Albanije pozvao je albanske vlasti da zaustave izručenje Srbiji Ismaila Morine osumnjičenog da je upravljao dronom sa zastavom "velike Albanije" na utakmici izmedju Srbije i Albanije, posle čega je izbilo navijačko nasilje.

Savez je u saopštenju pozvao albansku vladu da "pravno interveniše i spreči izručenje Ismaila Morinaja Srbiji" i naveo da je "potpuno posvećen korišćenju svih institucionalnih i diplomatskih puteva" to postigne.

"Pozivamo Albaniju da interveniše i spreči izručenje. Mi, kao porodica, bismo učinili nešto veoma radikalno što bi sve iznenadilo", rekao je Ismailov brat Dževair i dodao da veruje da bi "život njegovog brata u Srbiji bio ugrožen".

Morina (35) je u junu uhapšen u Hrvatskoj na osnovu srpske poternice, a sud u Dubrovniku je ove nedelje odlučio da ga izruči Srbiji.

Dron sa zastavom "velike Albanije" koji je 14. oktobra 2014. leteo iznad stadiona u Beogradu tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo izazvao je sukob na terenu i prekid utakmice. UEFA je meč registrovala službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

kurir.rs / Beta

foto: kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Česi pevaju svoju verziju pesme "Kosovo je Srbija"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track