BOGATO PROFITIRALI: Partizan zaradio 12,5 miliona evra!
Foto: Dado Đilas

CRNO-BELI BAš DOBRO PROŠLI

BOGATO PROFITIRALI: Partizan zaradio 12,5 miliona evra!

Fudbal -

Odlaskom Leonarda srpski šampion samo od prodaje igrača inkasirao novac dovoljan da se gotovo anulira klupski dug od 15 miliona evra

Brazilac Leonardo de Soza postao novi fudbaler Al Ahlija, realizacija transfera vrednog više od 4.000.000 evra praktično je završena, a s tim novcem zarada Partizana od prodaje igrača ovog leta iznosi 12.500.000 evra.

Leonardo tvrdi pazar

Kad se to ozvaniči ugovorom, u Humskoj mogu da kažu da su uradili dobar posao, jer su pre godinu dana Leonarda doveli bez dinara obeštećenja, uz, istina, za srpske uslove veliku platu od 480.000 evra. Brazilac je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje duple krune i sad će se na njemu još dodatno zaraditi. Pre njega, redove Partizana su napustili Nikola Milenković za 5,1 milion evra, Nemanja Mihajlović, od koga je klub zaradio 1,7 miliona, kao i mladi Dušan Vlahović, koji je potpisao ugovor o prelasku u Fjorentinu za 1,5 miliona, ali on stupa na snagu tek u januaru naredne godine, kada fudbaler postane punoletan.

Lakše se diše

Naravno, ovaj novac crno-beli neće dobiti odjednom, već u nekoliko rata, ali dinamika isplate je takva da će se omogućiti nesmetano funkcionisanje kluba.

foto: Printscreen

Puni se kasa

A OD UEFA MILIONČE

Zarada od prodatih igrača nije jedina koju će Partizan ostvariti ove godine, budući da mu i od UEFA sleduje određena količina novca koja u ovom trenutku približno iznosi milion evra. U zavisnosti šta srpski osvajač duple krune uradi u nastupajućem plej-ofu, ovaj iznos može da bude još veći, a na nju treba dodati i prihod od TV prava, ulaznica i osvojenih bodova. To sve pod uslovom da se obezbedi plasman u grupnu fazu.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto Partizan mora da se zahvali Zvezdanu Terziću?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track