OVO NISTE ZNALI O NEJMARU Zauvek ću ga pamtiti: Najskupljem fudbaleru na svetu je idol zvezdaš
Foto: Marina Lopičić, Reuters

Ludilo

OVO NISTE ZNALI O NEJMARU Zauvek ću ga pamtiti: Najskupljem fudbaleru na svetu je idol zvezdaš

Fudbal -

Novi fudbaler PSŽ koji je pomerio granice u fudbalu prelaskom iz Barselone u Pariz za 222 miliona evra debitovao zamenivši Maurisija Molinu pre osam godina

Evropa bruji o Nejmaru i njegovom prelasku iz Barse u PSŽ za neverovatnih 222 miliona evra, a mali broj ljudi zna da je Brazilac debitovao u svetu fudbala za odrasle tako što je zamenio nekadašnjeg miljenika Delija Maurisija Molinu.

Bilo je to 7. marta 2009. godine, na utakmici između Santosa, za koji su igrali Molina i Nejmar, protiv ekipe Oestea, u okviru Paulista šampionata. Brazilac je tad imao 17 godina, a Kolumbijca je uvek uvažavao i o njemu govorio biranim rečima.

- Molinu ću zauvek da pamtim! Ušao sam umesto njega kad sam debitovao za Santos - pričao je Nejmar.

Maurisio Molina ostao je u srcu navijača Crvene zvezde. Njegova kratka epizoda u Beogradu nije prošla nezapaženo. Fudbalskim znanjem i magičnim potezima lako je kupio simpatizere crveno-belih, za koje je igrao u sezoni 2007/08. Crvena zvezda ga je tada za 800.000 evra prodala brazilskom Santosu, gde su mu se fudbalski putevi ukrstili s Nejmarom, s kojim je ostao dobar prijatelj. Zanimljivo je da popularni Mao i danas igra fudbal iako mu je 37 godina. Član je ekipe Independijente iz Medeljina.

Aleksandar Radonić

Komadić papira

ČEK OD 222 MILIONA EVRA

Novinar medijske kuće ESPN Giljermo Arango preko društvenih mreža pokazao je svetu kako izgleda ček od 222 miliona evra. Ovaj ček ima istorijsku vrednost jer je materijalni dokaz početka nove fudbalske ere, u kojoj trošenje na igrače i plaćanje sumanutih iznosa više nema limit. Finansijski fer-plej za koji se zalaže UEFA ovim komadom papira sveden je na lošu šalu.

Kasnili dokumenti

ODLOŽIO DEBI

Brazilac Nejmar zvanično je u PSŽ predstavljen juče, dok bi za novi klub trebalo da debituje sledećeg vikenda, kada „sveci“ igraju u Genganu. Najskuplji fudbaler na svetu propustio je prvu utakmicu francuskog prvenstva u kojoj je PSŽ na domaćem terenu sinoć dočekao Amijen. Brazilčevi dokumenti nisu podneseni na vreme, i to je jedini razlog njegovog odsustva. Na stadionu Park prinčeva mogao bi da debituje 20. avgusta u meču protiv Tuluza.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto Partizan mora da se zahvali Zvezdanu Terziću?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track