(VIDEO) PANČEV ŽALI ŠTO ZVEZDA NIJE OSVOJILA EVROPSKI SUPERKUP: Trebalo je da pobedimo Junajted 1991.
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

(VIDEO) PANČEV ŽALI ŠTO ZVEZDA NIJE OSVOJILA EVROPSKI SUPERKUP: Trebalo je da pobedimo Junajted 1991.

Fudbal -

Mančester Junajted je osvojio samo jedan fudbalski Superkup 1991.

Sada se engleski tim sastaje sa Realom u Skoplju, a to je bio povod za razgovor sa Darkom Pančevom, koji dobro pamti taj trofej tima sa Old Traforda, koji je u finalu savladao Crvenu zvezdu (1:0) golom Brajana Meklera.

Zbog rata koji je tada zahvatio prostor bivše Jugoslavije nije odigran revanš meč, pa je Junajted osvojio trofej, jedini u istoriji.

"Junajted je imao dobar tim te godine, ali je trebalo da pobedimo mi. Ja sam imao nekoliko prilika, ali nismo imali sreće. Jedan moj udarac je odbranio Peter Šmajhel, lopta se zarotirala i prošla pored njega, ali je Denis Irvin izbacio loptu sa gol linije", seća se Pančev.

Tada su u timu Junajteda igrale legende poput Stiva Brusa, Gerija Palistera, Pola Insa, Andreja Kančelskisa, ali je Pančevu omiljeni bio tada mladi Rajan Gigs.

"Bio je tada za mene bio klinac, ali je bio najbolji igrač Junajteda sledećih 20 godina. Podsećao mi na Dejana Savićevića svojim driblingom", kaže bivši napadač Zvezde za UEFA.

Pančev je imao priliku da zaigra za Mančester Junajted, zvao ga je lično ser Aleks Ferguson, ali je odlučio da ostane u Interu.

"Napravio sam veliku grešku. Odlučio sam da ostanem u Interu da se dokažem", sa kajanjem se priseća Pančev.

Duel Reala i Junajteda počinje utorak od 20.45 u Skoplju.

Kurir sport, UEFA, Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Već se zna pobednik Superkupa Evrope!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track