POVEĆANA KOLONIJA Još jedan zvezdaš: Maksić uz Plavšića u Sparti
Foto: Privatna Arhiva

TRANSFER

POVEĆANA KOLONIJA Još jedan zvezdaš: Maksić uz Plavšića u Sparti

Fudbal -

Bivši omladinac crveno-belih Filip Maksić potpisao je četvorogodišnji ugovor sa poznatim češkim klubom.

Srđan Plavšić dobio je društvo u praškoj Sparti, a češka prestonica postala je jača za još jednog zvezdaša Filipa Maksića.

Mladi fudbaler Filip Maksić koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde potpisao je četovorgodišnji ugovor sa Spartom! Na Marakani je proveo devet ipo godina, a naredne četiri sezone nosiće bordo dres poznatog kluba iz Češke. Filip Maksić igra na mestu štopera i pokušaće da se nametne Italijanu Andrei Stramaćoniju. U mladom timu Sparte, Filip Maksić se posebno dobro pokazao u remiju protiv vršnjaka Bajerna, kada ga je u češkim medijima pohvalio trener Miroslav Krig.

foto: Privatna Arhiva

- Zahvalan sam Crvenoj zvezdi u kojoj sam proveo svoje najlepše godine. Posebnu zahvalnost dugujem Tomi Milićeviću koji me je i doveo u klub. Ne smem da zaboravim ni moje trenere Konstantina Đurića, Cvjetina Blagojevića, Marka Mitrovića i Jovana Stankovića. Zahvalan sam i direktoru omladinske škole Draganu Mladenoviću. Hvala svima u mojoj Crvenoj zvezdi koju najviše volim posle svoje porodice - rekao je Filip Maksić za Kurir i dodao.

- Sparta je takođe veliki klub i mislim, moj pravi izbor za napredak u karijeri. Primetili su me na jednom turniru u inostranstvu i tako je došlo do kontakta. Pratili su me, u julu sam odigrao nekoliko utakmica, a potom dobio ugovor. Posao sa Spartom završio je moj menadžer Božidar Opačić.

foto: Privatna Arhiva

Filip Maksić prošle sezone bio je priključen prvom timu Crvene zvezde, a tokom celog proleća trenirao je pod palicom Miodraga Grofa Božovića, a kasnije i Boška Đurovskog.

kurir.rs / Aleksandar Radonić

foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo je najvrednije što je Zvezda dobila ovog leta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track