MAĐARI PADAJU U TIŠINI: Crno-beli protiv Videotona bez navijača!
Foto: Dado Đilas

OFANZIVNO

MAĐARI PADAJU U TIŠINI: Crno-beli protiv Videotona bez navijača!

Fudbal -

Ne želim da doživim Partizan koji spekuliše i čeka šta će se desiti, moramo da igramo napadački, jer hoćemo u Ligu Evrope, kaže trener crno-belih Đukić

Pokušaj plasmana u Ligu šampiona je propao posle dvomeča sa Olimpijakosom i pred fudbalerima Partizana sada je mogućnost osvajanja utešne nagrade, koja podrazumeva igranje u Ligi Evrope.

Da bi uspeli u toj nameri, potrebno je da eliminišu mađarski Videoton, a večeras će na svom stadionu imati priliku da se za korak približe tom cilju.

Susret najboljeg srpskog tima sa ekipom na čijoj klupi sedi Marko Nikolić, čovek koji ga je stvorio i prošle godine vodio do osvajanja duple krune, proći će, nažalost, u kamernoj atmosferi zbog kazne UEFA, ali tim iz Humske i u takvim uslovima želi da iskoristi prednost domaćeg terena. Takođe, crno-beli će imati dodatni motiv jer su Mađari 1984. godine u okviru Kupa UEFA bili uspešniji i slavili 5:0 kod kuće, dok je u Beogradu bilo 2:0 za Partizan.

- Neprirodno je igrati pred praznim tribinama, ali šta da radimo. Nećemo da jurišamo sa „uraaa“, ali moramo da napadamo kako bismo ostvarili cilj i plasirali se u Ligu Evrope. Ne želim da doživim Partizan koji spekuliše, čeka šta će se desiti i plaši se protivnika. Ne, naš cilj je da napadamo tako da špicevi budu prvi stepen odbrane. Dakle, totalni fudbal: svi napred, svi nazad - kaže trener Partizana Miroslav Đukić i dodaje:

- Ovi mečevi su pravo merilo toga gde se ekipa nalazi u odnosu na Evropu. Oni čine igrače boljima, zato je bitno da bismo ušli u grupnu fazu takmičenja, kako bi fudbaleri rasli. Mi moramo da budemo stalni učesnik Lige Evrope ili Lige šampiona.

Podrška gostima

U HUMSKU STIŽE 200 MAĐARA

Iako će kapije stadiona u Humskoj zvanično biti zatvorene, ekipa Videotona će u Beogradu imati podršku oko 200 svojih navijača. Naime, toliki broj karata Mađarima pripada po propisima UEFA i oni će biti smešteni na zapadnoj tribini, dok će jedna deo biti i u centralnoj loži.

foto: Saša Pavlić

Stojke među stativama

IZVLAČIMO IZ ŠEŠIRA KO ĆE NA GOL

Nije želeo Miroslav Đukić da decidirano potvrdi da će na golu crno-belih biti povratnik Vladimir Stojković, ali je u nekoliko navrata istakao da je iskusni golman novi lider ove ekipe:

- Jedino mogu da kažem da će braniti golman. Imamo ih petoricu, pa ćemo ga izabrati demokratskim putem - izvlačićemo iz šešira. Šalu na stranu, Stojke je iskusan golman, lider ove ekipe koji može da im prenese svoja iskustva igranja velikih utakmica. Nalazi se u dobroj formi i ozbiljno konkuriše za mesto među stativama.

POSLEDNJIH PET MEČEVA VIDEOTONA

Videoton – Debrecin 1:0 (0:0) Mezokevezd – Videoton 0:2 (0:1) Videoton – Bordo 1:0 (1:0) Videoton – Ujpešt 2:2 (0:1) Bordo – Videoton 2:1 (2:1)

Beograd. Stadion: Partizana. Kapacitet: Meč se igra bez prisustva publike. Sudija: Džon Biton (Škotska).

Partizan (4-2-3-1): Stojković: Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić, Everton, Radin, Suma, Janković, Tavamba, Ðurđević. Trener: Miroslav Ðukić.

Videoton (4-4-2): Kovačik, Juhas, Fiola, Nego, Stopira, Hadžić, Patkai, Varga, Suljić, Lazović, Šćepović. Trener: Marko Nikolić.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Dado Đilas, Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Šta je zajedničko Zvezdi i Videotonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track