VARDAR IMA NOVOG TRENERA: Fenerbahče u Skoplje došao po pobedu
Čedomir Janevski, Foto: AP

Debi u plej-ofu za Liga Evropa

VARDAR IMA NOVOG TRENERA: Fenerbahče u Skoplje došao po pobedu

Fudbal -

Fudbalski šampion Makedonije Vardar predstavio je večeras bivšeg makedonskog selektora Čedomira Janevskog kao novog trenera skopskog tima.

Vardar je novog šefa stručnog štaba predstavio na konferenciji za novinare pred sutrašnju utakmicu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evropa sa turskim Fenerbahčeom. Janevski je sa šampionom Makedonije potpisao dvogodišnji ugovor.

Nekadašnji igrač Vardara je istakao da je srećan što je ponovo deo skopske crveno-crne familije i obećao je profesionalan rad i nove trofeje.

"Ovde sam da održim Vardar kao šampionski tim i da pomognem u njegovom razvoju, kako u makedonskom prvenstvu, tako i u evropskim takmičenjima. Radićemo naporno da ostarimo ciljeva, da osvajamo trofeje, jer je sve drugo za Vardar neuspeh", rekao je novi šef stručnog štaba koji je na to mesto došao nakon što je Goce Sedloski juče podneo ostavku.

Kapiten Vardara Boban Grnčarov je istakao da makedonski šampion sutra protiv Fenrerbahčea dobija novu šansu za ulazak u evropsko takmičenje i da mora da je iskoristi, ako želi da se na stadionu "Filip Drugi" na jesen igra evropski fudbal.

"Pred nama je veliki protivnik, možda najveći klub koji je igrao u Skoplju poslednjih godina. Jasno je da Fenerbahče ima fudbalere koji mogu sami da reše meč. Mi smo spremni za izazov, a očekujem i da nas navijači maksimalno podrže", rekao je Grnčarov.

Kako su preneli lokalni mediji, trener turskog Fenerbshčea Ajkut Kočoman izjavio je da je osnovni cilj njegovog tima da eliminiše Vardar i da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa.

"Naš glavni i primarni cilj je da eliminišemo Vardar i da se plasiramo u Ligu Evropa. Nadam se da ćemo iskoristiti prednost koju imamo kao favorit. Analizirali smo Vardar u duelima sa Kopenhagenom. Očekujem da će imati isti pristup igri, ali sad imamo mali problem jer tim ima novog trenera", rekao je Kočoman.

Na pitanje da li će novi fudbaler Fenrbahčea Robert Soldado igrati u prvoj utakmici dvomeča sa Vardarom, on je rekao da će navijači turskog tima već sutra moći da uživaju u njegovoj igri.

"Planirao sam da Soldado bude deo tima od narednog kola turske lige, ali sada mora da ubrzamo taj proces zbog povereda (Robina) Van Persija", rekao je Kočoman, ali dodao da još ne zna startnih 11 i da će to znati večeras ili sutra ujutru.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanu navijači "pojeli" štopera

Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track