(VIDEO) GRČKA TRAGEDIJA RIJEKE: Olimpijakos savladao hrvatski tim golom u zaustavnom vremenu
Foto: Reuters

Kvalifikacije za Ligu šampiona

(VIDEO) GRČKA TRAGEDIJA RIJEKE: Olimpijakos savladao hrvatski tim golom u zaustavnom vremenu

Fudbal -

Fudbaleri Seltika, Sevilje, Hapolea Ber Ševe, Napolija i Olimpijakosa pobedili su večeras u prvim utakmicama plej-ofa za Ligu šampiona.

Olimpijakos je u Atini u sudijskoj nadoknadi vremena stigao do preokreta protiv Rijeke. Hrvatski tim je u 42. minutu poveo golom Hebera, da bi Vadis Odjidja-Ofoe u 66. minutu doveo šampiona Grčke do izjednačenja.

Leonard Žuta je u 83. minutu dobio drugi žuti karton, posle kog je Rijeka ostala sa 10 igrača na terenu.

Trijumf Olimpijakosu doneo je Žak-Alaiksis Romao u trećem minutu nadoknade vremena.

Pobedu posle preokrta ostvario je i Hapoel protiv Maribora koji je poveo golom Markos Tavares u 10. minutu, da bi Izrael izjednačio Entoni Nvakaeme, a trijumf Šir Cedek u drugom minutu sudijske nadoknade vremena prvog dela igre.

Seltik je u Glazgovu sa 5:0 pobedio kazahstansku Astanu, Sevilja je na gostovanju u Istanbulu sa 2:1 savladala Bašakšehir, dok je Hapoel sa 2:1 bio bolji od Maribora, a Napoli je sa 2:0 trijumfovao protiv Nice. Olimpijakos je u samom finišu utakmice pobedio Rijeku sa 2:1.

Seltik je već u prvom poluvremenu nadigrao Astanu i nagovestio ubedljiv trijumf. Škotski tim je do prednosti stigao u 32. minutu autogolom Evgenija Postnikova, da bi u 42. Skot Sinkler povisio na 2:0.

Pitanje pobednika u drugom delu meča rešili su Singler pogotkom u 60. minutu, Džejms Forest u 79. i Li Grifit u 88.

Golove za trijumf Sevilje postigli su Serhio Eskudero u 16. i Visam Ben Jeder u 84. minutu, a strelac jedinog pogotka za istambulski tim bio Eljero Elija.

Uzbudljiv meč u Napolju odigrali su Napoli i Nica, a italijanski tim je do pobede došao golovima Drisa Mertensa u 13. i Žoržinjo u 70. minutu iz jedanaesterca.

Nica je meč završila sa devetoricom igrača, pošto su u 79. minutu crvene kartone dobili Vensan Kozielo i Alesane Plea.

Revanš utakmice igraće se za šest dana.

Beta

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track