ILIEV GRMI POSLE VIDEOTONA: Partizan ne sme da deluje kao grupa ovaca
Foto: foto: Marina Lopičić

ILIEV GRMI POSLE VIDEOTONA: Partizan ne sme da deluje kao grupa ovaca

Fudbal -

U danu posleremija sa Videotonom (0:0) u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope sportski direktor fudbalera Partizana Ivica Iliev nije želeo da se krije iza fraza koje bi pod tepih gurnule evidentne nedostatke u igri.

- Ovo što smo gledali u četvrtak uveče na našem stadionu je bio antifudbal, veliko razočaranje, jednom rečju sramota. Sve je izgledalo kao jedna dosadna prijateljska utakmica. Razočaran sam jer smo izgubili sve ono lepo što je viđeno u utakmicama protiv Olimpijakosa, prikazano protiv Videotona je jednostavno katastrofa - rezigniran je Iliev.

Prazne tribine i podatak da trener suparničkog tima Marko Nikolić dobro poznaje nisu opravdanje, smatra Iliev.

- Delovalo je kao da su igrači preplašeni zbog važnosti utakmice, a nije postojao nijedan razlog za tako nešto. Neshvatljivo mi je da utakmica ovakve težine koja mnogo znači i klubu i igračima bude odigrana na ovakav način, to je nedopustivo. Mi nismo pokazali ništa, oni takođe ništa, a odbranjen zicer Stojkovića u nadoknadi mi predstavlja neki signal da bismo iz ovog dvomeča trebalo da izađemo kao pobednici.

Nije sportski direktor crno-belih želeo da beži ni od pojedinačnih kritika na račun igrača.

- Suma i Janković su odigrali ispod svakog nivoa i narednih dana ćemo mnogo razgovarati sa njima, jer od partija koje oni pruže umnogome zavisi učinak celog tima. Glavna zamerka je ta što Suma mora da preuzme mnogo veću odgovornost u igri, dok bi Janković trebalo više da igra za ekipu. Bez njih dvojice na pravom nivou delujemo kao da u Tavambi tražimo nekakvog supermena ili gladijatora koji bi trebalo sam sve da uradi.

Generalna zamerka celom timu ide na račun indolentnosti prisutne tokom svih 90 minuta.

- Partizan ne sme da deluje kao grupa ovaca koja ide na klanje, uvek mora da postoji želja, borba, agresija. Ničega od toga nije bilo u četvrtak. Sumu i Jankovića u revanšu očekuje maturski rad, očekujem i od ostatka ekipe da se trgne i odigra na mnogo višem nivou, jer ovaj tim je pokazao da može - završio je Iliev.

Kada je govorio o neprepoznatljivoj igri pojedinaca, Iliev je napravio ogradu i spomenuo one retke koji su protiv Videotona davali svetli primer.

- Jevtović je bio odličan na sredini terena, sjajan u skoku i borben na nivou koji to traže ovakve utakmice. Po mom mišljenju i štoperski tandem Miletić - Ostojić je odlično obavio svoj deo posla.

Kurir sport, Foto: Marina Lopičić

POGLDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovci da pošalju zahvalnicu u UEFA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja