STOJKOVIĆ ZADOVOLJAN: Igramo kao da nas vodi Murinjo
Foto: AP

DOBRO MU I 0:0

STOJKOVIĆ ZADOVOLJAN: Igramo kao da nas vodi Murinjo

Fudbal -

Nije bila lepa utakmica, ali i Portugalac bi potpisao da njegov tim igra tako, da ekonom postigne gol i onda prođu dalje. Tako i mi, kaže čuvar mreže Partizana

Remi bez golova u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope između Partizana i Videotona odslikava svu fudbalsku ružnoću duela srpskog i mađarskog predstavnika, ali s druge strane, takmičarski gledano, crno-belima daje malo veće šanse za prolaz u grupnu fazu ovog takmičenja.

Da bi se to zaista dogodilo, srpski osvajač duple krune pre svega mora da postigne gol u revanšu, a onda bi sebi mogao da dopusti i taj luksuz da vadi jednu loptu iz svoje mreže. Upravo zbog toga, čak iako pritisnut činjenicama mora da prizna kako utakmica nije bila lepa na oko, golman Partizana Vladimir Stojković je veliki optimista.

- Slažem se da nije bila lepa utakmica, ali imate Murinja, koji bi sutra potpisao da njegov tim igra isto tako, da ekonom postigne gol i plasiraju se dalje. Tako i mi. Ulog je bio prevelik, nismo hteli previše da rizikujemo, a najvažnije je da nismo primili gol. Sada je pritisak na rivalu, koji će na svom terenu morati da juri pobedu - kaže Stojković i dodaje:

- Ne bih imao ništa protiv da u revanšu bude 10:10 samo da mi prođemo dalje. Naravno, ne mogu da obećam da ćemo izbaciti Videoton, ali mogu da ćemo moji saigrači i ja dati sve od sebe da obradujemo naše navijače, kojih će, nadam se, biti na revanšu u Mađarskoj.

Da bude četvrta sreća

LOŠA TRADICIJA POSLE 0:0 U BEOGRADU

Tokom 72 godine duge istorije kluba, fudbaleri Partizana nikada nisu uspeli da obezbede prolaz u dalji tok takmičenja kad je prva utakmica u Beogradu završena rezultatom 0:0. Pre više od četiri i po decenije u Kupu sajamskih gradova, Dinamo iz Drezdena ih je u revanšu savladao sa ubedljivih 6:0, a prošle godine i dve utakmice bez golova protiv Zaglebja, crno-beli su ispali iz Evrope nakon izvođenja jedanaesteraca u Poljskoj.

U sezoni 1996/97 Nacional je u revanšu u Rumuniji slavio sa 1:0.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čisti kao suze, a poništeni: 8 slučajeva kada jedino sudije nisu videle gol

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track