ATENTAT NA ZDRAVKA MAMIĆA: Napadači ga upucali dok je izlazio sa groblja
Foto: Profimedia

Ranjen

ATENTAT NA ZDRAVKA MAMIĆA: Napadači ga upucali dok je izlazio sa groblja

Fudbal -

Prvi čovek Dinama Zdravko Mamić ranjen je u nogu, a prva pomoć mu je pružena u Domu zdravlja Tomislavgrad.

Mamić je bio na grobu ocu kojem je godišnjica smrti.

U njegovom društvu bilo je oko 40 članova porodice, a Zdravko je bio na čelu kolone. Čim je zakoračio iz kapelice ispred njega su iskočila dva maskirana napadača, zapucala i pogodila ga u natkolenicu.

Očevici kažu da se čulo više pucnjeva, ali da ga je samo jedan pogodio. Metak nije pogodio kost....

Iz doma zdravlja u Tomislavgradu tvrde da su Mamića primili s prostrelom ranom desne natkolenice. Nije u životnoj opasnosti. Ranu su mu sanirali i očekuje se da ude otpušten na kućno lečenje.

Mamić je prvi put napadnut 22. marta 2014. godine u loži stadiona Poljud kada je na njega fizički nasrnuo Ivo Bego, a nakon toga usledio je i napad pred Županijskim sudom u Splitu kada su na njega i na advokata Čedu Prodanovića bačene dimne bombe, baklje i boce.

Sve je kulminiralo pre nekoliko meseci, kada je Zdravko Mamić pretpeo još jedan fizički napad, u Bolu na Braču. Tada je na njega nasrnuo ''slučajni prolaznik'' udarivši ga šakom u potiljak nakon čega je Mamić zadobio povrede glave. Pukom srećom ovaj napad nije završio sa smrtnim posledicama.

Kurir.rs / 24sata.hr

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ne menjaju veš danima, uriniraju po rukama, pipkaju tuđe penise... Šta sve rade sportisti pred utakmicu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track