(FOTO) OVO JE PRVA SLIKA MAMIĆA IZ BOLNICE Čelni čovek Dinama posle neuspešnog atentata: Izbegao sam smrt
Zdravko Mamić, Foto: Profimedia

Otputovao u Zagreb

(FOTO) OVO JE PRVA SLIKA MAMIĆA IZ BOLNICE Čelni čovek Dinama posle neuspešnog atentata: Izbegao sam smrt

Fudbal -

Savetnik hrvatskog fudbalskog tima Dinama Zdravko Mamić, koji je danas ranjen iz vatrenog oružja na putu kod Tomislavgrada, u prvoj izjavi za medije je rekao da je izbegao sigurnu smrt i kako je sada sve u redu.

Mamić je na sopstveni zahtev, nakon saniranja rane, napustio bolnicu i otputovao u Zagreb.

To je izjavio direktor Doma zdravlja u Tomislavgradu Ivan Bagarić, podsećajući da je Mamić zadobio prostrelnu ranu natkolenice, te da je izvan životne opasnosti.

"Mamić je kolima naše hitne pomoći dovezen u Dom zdravlja s težom telesnom povredom, odnosno prostrelnom ranom natkolenice. Odmah smo ga zbrinuli, a nakon ukazane pomoći Mamić je odlučio svojim automobilom, koji ima vozača, otputovati u Zagreb", izjavio je Bagarić.

Portparol MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak je potvrdio da je Mamić pogođen metkom u nogu nešto pre podneva u mestu Zidine pokraj Tomislavgrada, u trenutku kada je izašao iz vozila.

Napad se, kako je dodao, dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila.

"On je osetio snažnu bol u predelu noge kao da ga je nešto opeklo", rekao je Vrdoljak, dodajući da se sve dogodilo u zaseoku Vidovićima, u mestu Zidinama gde je Mamić danas stigao kako bi učestvovao na misi zadušnici za pokojnog oca.

Policija traga za nepoznatim počiniocima.

Hrvatski "Jutarnji list" je ranije javio da se Mamić vraćao sa groblja, gde je davan pomen njegovom ocu, a da je napadač iskočio iz grmlja i upucao gazdu Dinama u nogu.

Napadač je navodno bio maskiran, a postoji mogućnost da nije delovao sam.

Iz Dinama su rekli da još nemaju komentar na ovaj događaj, navodi list.

Kurir sport/Tanjug

Foto: Profimedia/Fejsbuk

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ne menjaju veš danima, uriniraju po rukama, pipkaju tuđe penise... Šta sve rade sportisti pred utakmicu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track