ORLOVI DOČEKUJU MOLDAVIJU U HUMSKOJ: Tri boda i ništa drugo
Foto: Fonet

Kvalifikacije

ORLOVI DOČEKUJU MOLDAVIJU U HUMSKOJ: Tri boda i ništa drugo

Fudbal -

Važno nam je da pobedimo uz dobru igru kako bismo dobili samopouzdanje pred gostovanje Republici Irskoj, kaže selektor Slavoljub Muslin

Moglo bi gostovanje Republici Irskoj u utorak da bude možda i najvažnija utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u novijoj istoriji, ali samo ako danas pobedi Moldaviju!

U slučaju drugačijeg ishoda utakmice na stadionu Partizana sve priče o plasmanu na Mundijal u Rusiju lako će pasti u vodu.

Oprez

Upravo zbog toga, ali i zbog onih uvodnih 15 minuta iz Kišinjeva od pre 11 meseci, kad najboljim srpskim igračima nije bilo nimalo lako, selektor Slavoljub Muslin i kapiten ove generacije „orlova“ Branislav Ivanović pozivaju na oprez.

- Spremni smo, jedva čekamo da utakmica počne i verujem da će naša vera i motivacija biti presudni. Bilo bi dobro da brzo postignemo gol i budemo na svom nivou, jer svaka dobro odigrana utakmica podiže samopouzdanje koje je nama neophodno pred gostovanje u Dablinu. Kvalitet posedujemo, i to samo treba da dokažemo - poručuje selektor Slavoljub Muslin.

Srbija je u Moldaviji slavila rezultatom 3:0, ali samo onaj ko nije posmatrao taj duel može da pomisli kako je to bilo otaljavanje posla, čega je svestan iskusni defanzivac Zenita.

- Ukoliko želimo da pobedimo Moldavce, u glavama mora da nam budu prvih 15-20 minuta meča iz oktobra prošle godine, kada je rival bio veoma opasan i imao nekoliko odličnih prilika za postizanje gola. Ne smemo sebi da dozvolimo pravljenje takvih grešaka, jer nam je neophodna pobeda uz dobru igru kako bismo mirni otišli u Irsku - kaže Ivanović i dodaje:

foto: Dado Đilas

Istorijski meč

- Svesni smo koliko je utakmica protiv Irske važna, možda i najvažnija u skorijoj istoriji, ali isto tako ne smemo još da mislimo njoj, već moramo da budemo koncentrisani na večerašnji duel protiv Moldavaca. Umemo da igramo pod pritiskom i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo pobedu, a to je najvažnije

foto: Saša Pavlić

Loša tradicija

RAZBITI PROKLETSTVO PARTIZANOVOG STADIONA

Zbog renoviranja travnate površine na stadionu Crvene zvezde, večerašnji duel protiv Moldavije odigraće se na stadionu Partizana, gde srpski nacionalni tim nije imao previše uspeha. Štaviše, poslednji put je na tom mestu pobedio 2011. godine u susretu protiv Farskih Ostrva (3:1), a od tada je jednom odigrao nerešeno protiv Francuske (1:1), poražen je od Danske (1:3) i Portugala (1:2), dok je meč protiv Albanije prekinut, a kasnije registrovan službenim rezultatom 0:3 za goste.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Saša Pavlić, Fonet, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: UEFA ošamarila sve nas zajedno sa Partizanom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track