HRVATI JEDVA IZVUKLI TRIJUMF: Hrvatska pobedila tzv. Kosovo u kvalifikacijama za SP
Foto: Reuters

MEČ PREKINUT ZBOG KIŠE

HRVATI JEDVA IZVUKLI TRIJUMF: Hrvatska pobedila tzv. Kosovo u kvalifikacijama za SP

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je u Zagrebu Kosovo sa 1:0, u utakmici sedmog kola Grupe I u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine i zadržala prvo mesto.

Jedini gol postigao je Domagoj Vida u 74. minutu.

Utakmica Hrvatske i Kosova juče je prekinuta u 21. minutu zbog natopljenog terena na Maksimiru, a odluka o nastavku doneta je jutros.

Prema pravilniku Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) ;koji nalaže obavezni nastavak utakmice za 24 sata ako to uslovi na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja, pronadjen je kompromis između FIFA, dva Saveza i uz znanje Evropske fudbalske unije (UEFA), da se utakmica nastavi danas.

Iako je odluka o nastavku utakmice doneta jutros, na maksimirskom stadionu okupilo se oko 7.000 ljudi, koji su bili smešteni na istočnoj i donjem delu zapadne tribine. Hrvatska je tokom cele utakmice bila bolja, iako je i gostujuća ekipa stvorila nekoliko dobrih prilika pred golom Danijela Subašića.

Jedini gol postignut je u 74. minutu kada je Luka Modrić iz slobodnog udarca sa leve strane ubacio loptu u kazneni prostor, a Domagoj Vida je glavom sa šest metara poslao loptu u gol kapitena Kosova Samira Ujkanija. Tri kola pre kraja kvalifikacija Hrvatska je prva na tabeli Grupe I sa 16 bodova i ima dva boda više od drugoplasirane Ukrajine. Treći je Island sa 13 bodova, četvrta Turska sa 11, Finska je peta sa četiri boda, dok Kosovo na poslednjem mestu ima jedan bod.

Hrvatska će u utorak igrati na gostovanju protiv Turske. U pretposlednjem kolu početkom oktobra Hrvatska će igrati protiv Finske na domaćem terenu, a u poslednjem kolu gostovaće u Ukrajini.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo koji su razlozi poraza od Rusije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track