ORLOVI SREĆNI I OPREZNI: Učinićemo sve da pobedimo Austriju!
Foto: Reuters

Fudbaleri Srbije posle pobede protiv Irske

ORLOVI SREĆNI I OPREZNI: Učinićemo sve da pobedimo Austriju!

Fudbal -

Veliki korak prema Rusiji, ova generacija zaslužuje veliko takmičenje, rekao je kapiten Branislav Ivanović

DABLIN - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa večerašnjom pobedom napravila veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo i da se nada da će potvrditi utakmica u pretposlednjem kolu protiv Austrije.

"Ogroman korak, možda ne po kvalitetu, ali odigrali smo utakmicu kakvu smo morali i zabeležili najvažniju pobedu u ovom kvalifikacionom ciklusu. Veliki korak prema Rusiji, ova generacija zaslužuje veliko takmičenje. Nadam se da ćemo rešiti sve u narednoj utakmici, osigurati plasman i u Beogradu slaviti svi zajedno", rekao je Ivanović novinarima u Dablinu.

Srbija je večeras pobedila Irsku u Dablinu sa 1:0 i učvrstila se na prvom mestu na tabeli sa četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, dva kola pre kraja.

U pretposlednjem kolu Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu. Ako Srbija pobedi Austriju plasiraće se na Svetsko prvenstvo.

"Imali smo mnogo duela na svakom delu terena, bio je veliki pritisak. Borili smo se za svaku loptu, a prvu akciju koju smo odigrali, postigli smo gol. Ali te stvari nisu važne, važna su ogromna tri boda. Mi smo kvalifikacije počeli sa ciljem i samopouzdanjem da u svakoj utakmici idemo na pobedu. Protiv Austrije ćemo ići na pobedu, da rešimo sve i napravimo veliku feštu u Beogradu", dodao je srpski kapiten.

foto: Reuters

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić rekao je da njegova ekipa protiv Irske nije pokazala najbolje izdanje, ali da mu je drago zbog pobede jer je na dobrom putu da se plasira na Mundijal.

"Nismo najbolje krenuli oni su nas iznenadili presingom, bili su agresivni i igrali na duge lopte. Nismo želeli da primimo gol pa da posle jurimo rezultat. Ali posle poluvremena smo dali gol, spojili par akcija i videlo se da kvalitet može da dodje do izražaja.

Krivo mi je što smo dobili crveni karton, da nije bilo toga imali bismo više prostora i ranije bismo završili utakmicu, a ovako smo morali da strepimo do kraja. Učinićemo sve da pobedimo Austriju jer ne želimo da čekamo poslednju utakmicu u grupi", rekao je Tadić.

On je naveo da je utakmica bila teška i zahtevna, kakve su i utakmice u Premijer ligi, sa mnogo vazdušnih duela.

"Prava bitka, nekad nije ni podsećalo na fudbal, ali morali smo da se prilagodimo. Čim smo spustili loptu u drugom poluvremenu, bila je duga priča. Nismo pružili najbolje izdanje, ali drago mi je što smo ostvarili dobar rezultat. Sve ide u dobrom smeru", rekao je fudbaler Sautemptona.

foto: Reuters

Reprezentativac Nemanja Maksimović isključen je u 68. minutu, zbog čega se izvinio saigračima, ali i celoj Srbiji.

"Žao mi je što sam ostavio igrače na cedilu u poslednjih 20 minuta. Tokom cele utakmice govorili smo da ćemo biti svi za jednoga, jedan za sve, ali desio se taj trenutak. Najbolje što sam mogao je da pravim faul na 16 metara, sudija je krenuo da mi da žuti karton, ali na pritisak igrača Irske i reakciju pomoćnika dao mi je crveni.

Mislim da to nije bilo za isključenje, ali da to nisam uradio verovatno bi bilo 'jedan na jedan', a ne mogu da kažem da oni ne bi postigli gol. Najbitnije je da su igrači izdržali", rekao je on.

"Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Velika tri boda. Ovo smo priželjkivali, nismo hteli mnogo da pričamo pre utakmice. Bili smo koncentrisani na meč, znali smo da će pokušati na prekide i duge lopte. Najbitnije je da kada smo spustili loptu i postigli smo gol. To je naša igra, tako treba da igramo", dodao je Maksimović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Oni nam vraćaju veru u fudbal! Rusija na dohvat ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track