TALENTOVANI FUDBALER ZALJUBLJEN U CRVENO-BELU BOJU: Luka Nedić iz Amerike došao u Srbiju zbog Zvezde
Foto: Privatna Arhiva

TRAŽI SE REŠENJE DA OSTANE

TALENTOVANI FUDBALER ZALJUBLJEN U CRVENO-BELU BOJU: Luka Nedić iz Amerike došao u Srbiju zbog Zvezde

Fudbal -

Prethodna tri meseca 17–godišnji Luka Nedić, koga su Amerikanci proglasili za "vunderkinda za soker" osvojio je sve na stadionu "Rajko Mitić".

On je rođen Americi, gde su roditelji stigli iz Zenice. Mladi fudbaler vaspitan je u patriotskom duhu , pa je od malena zavoleo crveno–bele. Bio je član Nebraske, kada je stigao na kamp Zvezde na Zlatiboru.

"Čim sam video da Zvezda organizuje kamp ubedio sam oca da me pošalje u Srbiju kako bih pokušao da se nametnem klubu za koji navijam od malena. Zato sam se davao sve od sebe na svakom treningu i utakmici. To mi se isplatilo, jer sam dobio poziv da treniram sa crveno-belima poslednja tri meseca", kaže mladi fudbaler.

Talentom i ponašanjem, ovaj igrač rođen 2000. godine osvojio je sve trenera u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Međutim, to nije promaklo ni skautima velikih evropskih klubova, pa su se crveno-beli našli u problemu.

foto: privatna arhiva

Mladi Nedić ne može po pravilima UEFA i FIFA da potpiše ugovor dok ne napuni 18 godina, a to želi da iskoristi nekoliko velikih evropskih klubova. Oni nude Nediću da pređe u njihove redove i garantuju da će pronaći modus da zaigra. U Zvezdi trenuno nemaju rešenje i sve je na dobroj volji igrača, roditelja i menadžera Božidara Opačića, koji je ovog leta već dvojicu talentovanih dečaka odveo u prašku Spartu - Filipa Maksića iz Zvezde I Aleksandra Tasića iz OFK Beograda

"Poštovaćemo Lukinu i želju njegovih roditelja, a to je Crvena zvezda. Zato smo u dogovoru sa direktorom omladinske škole Mladenovićem dali još malo vremena crveno-belima da pokušaju da pronađu rešenje. Međutim, mišljenja sam da je za maldog igrača najvažnije da igra, a za to će imati priliku u drugim klubovima u Evropi. Ukoliko crveno-beli reše problem na dobitku bi bili svi, i igrač i klub", kaže Opačić.

Slična bobra vodi se i na reprezentativnom nivou, jer su Nedića već kontaktirali predstavnici saveza BiH i žele da on nastupa za njihove mlađe selekcije.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mesi pokazao supruzi gde da ga poljubi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track