KRETENIZAM: Večiti rivali umesto Kupa, igraju prvenstvo
Foto: Fonet

Zbrka

KRETENIZAM: Večiti rivali umesto Kupa, igraju prvenstvo

Fudbal -

Dok će ostali biti akteri Kupa Srbije, Zvezda i Partizan će danas igrati zaostale prvenstvene utakmice, a sve zbog zbrke vodećih ljudi srpskog fudbala

Umesto u Kupu Srbije, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana danas će igrati odložene utakmice Superlige.

Mečevi protiv Borca i Napretka koji će večiti igrati danas odloženi su još 19. avgusta, kad su oba kluba tražila predah u domaćem prvenstvu kako bi se spremili za revanš utakmice plej-ofa Lige Evrope protiv ruskog Krasnodara i mađarskog Videotona. Zbog činjenice da su oba srpska predstavnika prošla dalje i da će tokom čitave jeseni igrati evropske utakmice tek počinju problemi za Zajednicu i FSS.

Ogroman propust napravili su u Zajednici Superlige kad su pravili kalendar takmičenja za sezonu 2017/2018, pošto nisu računali da će „večiti rivali“ izboriti učešće u Evropi. Crvena zvezda i Partizan su se prošlog četvrtka sastali s BATE Borisovom i Jang bojsom u Ligi Evrope, pa su morali da odlože i mečeve protiv Spartaka i Zemuna, koji će biti igrani tek 25. oktobra, i to opet u terminu Kupa. Crveno-beli i crno-beli će svoje mečeve šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Rtnja i vranjskog Dinama umesto sutra igrati tek 11. oktobra.

Prava zbrka nastaje tek sledećom odlukom, da će utakmice 1/8 finala Kupa Srbije Zvezda i Partizan, odnosno Rtanj i Dinamo igrati u sredu, 15. novembra.

Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li je Lukakuov penis najveći problem engleskog fudbala?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track