MOĆNI MILIONERI: Borusija protutnjala Hamburgom za 1. mesto na tabeli
Foto: EPA

BUNDESLIGA

MOĆNI MILIONERI: Borusija protutnjala Hamburgom za 1. mesto na tabeli

Fudbal -

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su večeras u gostima ekipu Hamburga sa 3:0 u utakmici petog kola nemačke Bundeslige.

Golove za Borusiju postigli su Šindji Kagava u 24, Pjer-Emerik Obamejang u 63. i Kristijan Pulišić u 79. minutu.

Borusija je, posle četvrte pobede od početka šampionata, prva na tabeli sa 13 bodova, odnosno ima bod više od Bajerna iz Minhena. Hamburg je na 11. mestu sa šest osvojenih bodova.

Fudbaleri Hofenhajma pobedili su u gostima Majnc sa 3:2.

Prva četiri gola na meču vidjena su u prvom poluvremenu. Dani Latca i Jošinori Muto su doneli prednost Majncu golovima u petom i 16. minutu, ali je Hofenhajm izjednačio pogocima Nadima Amirija i Sandra Vagnera u 23. i 46. minutu. Pobedu Hofenjahmu doneo je Mark Uth u 92. minutu.

Hofenhajm je treći na tabeli sa 11 bodova, dok je Majnc na 15. mestu sa tri boda.

Fudbaleri Frajburga i Hanovera odigrali su nerešeno 1:1. Martin Harnik je u 65. minutu doneo prednost Hanoveru, a izjednačenje i bod Frajburgu Nils Petersen u 83. minutu. Hanover je, posle prvog remija ove sezone, četvrti na tabeli nemačkog šampionata sa 11 bodova, dok je Frajburg na 16. mestu sa samo dva osvojena boda.

Fudbaleri Herte su na svom terenu slavili protiv Bajer Leverkuzena sa 2:1. Metju Leki je doveo Hertu u vodjstvo u 16. minutu, a na 2:0 je povisio Solomon Kalu osam minuta kasnije. Taj rezultat je bio aktuelan sve do 84. minuta kada je Julijan Brant postavio konačan rezultat.

Herta je sada na osmom mestu na tabeli sa osam osvojenih bodova, dok je Bajer na 14. poziciji sa četiri.

(Beta, Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track