(VIDEO) NEKA SE SPREMI KELN! Zvezda pregazila Vojvodinu i učvrstila se na prvo mesto tabele Superlige
Foto: Dado Đilas

DERBI 11. KOLA SLS

(VIDEO) NEKA SE SPREMI KELN! Zvezda pregazila Vojvodinu i učvrstila se na prvo mesto tabele Superlige

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su nad ekipom Vojvodine sa 2:0 u meču 11. kola Superlige na stadionu "Rajko Mitić".

1 / 10 Foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

Pred 8.120 gledalaca crveno-beli su slavili golovima Mičela Donalda u 29. minutu, posle sjajne asistencije Ričmonda Boaćija i Gelora Kange u 63. minutu i napravili najbolju moguću uvertiru uoči gostovanja Kelnu u Ligi Evrope.

Novi problem treneru Vladanu Milojeviću mogla bi da bude povreda levog beka Milana Rodića, koji je u 24. minutu morao da napusti igru, uz već ranije poverde golmana Milana Borjana i Damira Kahrimana, zbog čega je danas posle duže vremena mrežu čuvao Nemanja Supić.

Izabranici Vladana Milojevića su bolje počeli meč i u prvom poluvremenu su imali nekoliko prilika, ali su iskoristili samo jednu. Sjajan na golu Vojvodine bio je golman Emil Rockov koji je bio i najzaslužniji što je njegova ekipa samo sa golom minusa otišla na veliki odmor.

Zvezda je bolju igru u prvom poluvremenu materijalizovala u 29. minutu kada je Donald iskoristio dobru loptu Boaćija i lepo pogodio gol Rockova sa 14-15 metara.

Vojvodina je zaigrala bolje tek u finišu prvog poluvremena, imala je dve šanse, ali nije uspela da ih realizuje.

Crveno-beli su kontrolu nad utakmicom uspostavili ponovo sredinom drugog poluvremena, a pitanje pobednika su rešili u 63. minutu golom Kange sa oko 20 metara.

Zvezda u četvrtak gostuje Kelnu u drugom kolu Lige Evropa, a nakon toga i Napretku u domaćem šampionatu. Vojvodina u narednom kolu Super lige dočekuje Mladost.

2. POLUVREME

86. minut - Čini se da obe ekipe jedva čekaju poslednji sudijski zvižduk

84. minut: Subotić se odvažio na udarac sa 20-ak metara, lopta odlazi pored stative 75. minut: Još jedan udarac sa Donalda, ali lopta završava pored stative

73. minut - Zvezda igra daleko opuštenije, dok Vojvodina pokazuje ozbiljne znake umora

63. minut - GOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL Kanga!

55. minut - NOVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Stojković je proigrao Kangu po desnom krilu, ali je Veselinović intervenisao u poslednjem trenutku i izbio loptu u korner. Zvezda potom nije uspela da uradi nešto konkretnije posle udarca iz ugla.

51. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU Boaći je 'vukao' loptu do šesnaesterca Vojvodine, nalazio se u nezgodnoj, ali ne i nemogućoj situaciji za gol, šutirao je, lopta se odbila od Rockova, pa je Boaći pokušao još jednom da šutira ali bezuspešno i vrlo sebično jer je sa leve strane imao dvojicu potpuno slobodnih saigrača kojima je mogao da asistira

48. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU Radonjić je lepo prošao po levoj strani, ali je centrirao pravo u ruke golmanu Rockovu.

46. minut - KAKVA ŠANSA ZA VOŠU NA STARTU DRUGOG DELA IGRE Kojašević je šutirao sa 30 metara SNAŽNO ali pravo u golmana Supća!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

1. POLUVREME

45. minut - ŠANSA ZA VOJVODINU Kojašeić je još jednom bio u prilici, šutirao je sa 30-tak metara, ali pravo u ruke golmanu Supiću

43. minut - Još jedna šansa za Vošu: Izborili su se gosti za dobru šansu, stvorili prostor, ali nisu uslei da celu akciju realiczuju do kraja

40. minut - Šansa za Vojvodinu - Košaević je uputio snažan, ali neprecizan šut preko gola

35. minut - Odbrana Voše je sve slabija, Zvezda lako dolazi do šansi

29. minut - GOLLLLLLLLLLLLLL - Mičel Donald za 1:0

Boaći je lagano dodao loptu Mičelu Donaldu koji je sa 20 metara uspeo da zatrese mrežu Vojvodine!

28. minut - STATIVA! Kanga je uputio šut sa 30-tak metara pravo u stativu!

26. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU!!!!!! Krstičić, dodavanje za Stojkovića koji je loptu uputio ka Radonjiću koji je bio na samo dva metra od gola, šutirao je i promašio - lopta prošla tik uz levu stativu!

22. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU: Srnić se sjajno izborio za loptu, prosledio je Boaćiju koji je sa 20-tak metara uputio snažan šut, ali je Rockov još jednom odloleo sjajnom napadu Zvezde

19. minut - Šansa za Zvezdu: Kanga je sjajno asistirao Boaćiju koji je vrhom kopačke samo okrznuo loptu nekoliko metara pred golom Vojvodine, te je Rockov lako prihvatio loptu

14. minut - Prva šansa za Zvezdu na ovom meču: Rodić je bio u nezgodnoj poziciji, sa krajnje leve strane je uputio jak šut ka golu gostiju, ali je Rockov bio na visini zadatka i lako odbranio taj šut

9. minut - Lopta je više u posedu Crvene zvezde koja preko Radonjića pokušava da napravi nešto konkretnije, ali je odbrana gostujuće ekipe izuzetno čvrsta

4. minut - Bez uzbuđenja za sada na stadionu "Rajko Mitić", severna tribina je popunjena, dok na ostalim delovma stadiona navijači još uvek pristižu

17.00 - Meč je počeo!

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Supić, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Srnić, Kanga, Radonjić, Boaći.

Klupa: Gordić, Račić, Milijaš, Adžić, Babić, Pešić, Gobeljić. Trener: Vladan Milojević.

VOJVODINA: Rockov, Lakićević, Veselinović, Saničanin, Antić, Jovančić, Vukasović, Avramovski, Kojašević, Subotić, Mihajlović. Klupa: Perić, Lazarević, Renan, Zličić, Park, Mesarović, Jovanović. Trener: Vladimir Buač.

16:36 - Slaba poseta na Marakani

Samo 20 minuta pred početak derbija 11. kola Superlige stadion "Rajko Mitić" je skoro prazan

foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

Derbi meč 11.kola Super lige Srbije igra se na stadionu "Rajko Mitić" gde domaća Crvena zvezda dočekuje ekipu novosadske Vojvodine. Susreti ova dva tima uvek su bili izuzetno borbeni i kvalitetni, kao i pravi magnet za publiku, pa nema sumnje da će tako biti i ovoga puta.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da očekuje kvalitetnu utakmicu protiv Vojvodine i istakao da gleda samo svoj tim i da ne razmišlja o trenutnom stanju na tabeli.

"Igramo derbi sa Vojvodinom, sa ekipom koja pravi odlične rezultate bez obzira na unutrašnje probleme. Kako vidimo, to se ne odražava na teren. Sama reč 'derbi' znači mnogo, tako smo se pripremali za ovu utakmicu. Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu", napomenuo je Milojević.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a mnogo uspešniji bili su beogradski crveno-beli. Od poslednjih deset duela Crvena zvezda je u svoju korist rešila sedam, dva su završena remijem, dok su jednini trijumf Novosađani ostvarili u Beogradu u sezoni 2015/16, a rezultat je bio 1:3 (1:1).

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track