(VIDEO) PARTIZAN SE KOCKAO, A STIŽE DINAMO: Crno-beli protiv Rada ispustili 2:0, ali u finišu slomili Građevinare
Foto: Dado Đilas

UZBUDLJIV MEČ NA BANJICI

(VIDEO) PARTIZAN SE KOCKAO, A STIŽE DINAMO: Crno-beli protiv Rada ispustili 2:0, ali u finišu slomili Građevinare

Fudbal -

Fudbaleri Partizana kao gosti su pobedili Rad 4:2 u uzbudljivoj utakmici 11. kola Superlige Srbije.

Šampion Srbije je rutinski došao do ubedljive prednosti u prvih 45 minuta (2:0), ali su "građevinari" u uvodu drugog poluvremena golovima u razmaku od šest minuta stigli do izjednačenja, međutim, crno-beli su u finišu slomili otpor "građevinara" i zabeležili pobedu.

Partizan je ovom pobedom na tabeli preskočio Vojvodinu, koja je ranije danas poražena od Crvene zvezde, i sa 23 boda zauzima drugo mesto. Šampion ima pet bodova manje od "večitog" rivala.

Istina je da je Partizan na stadionu "Kralj Petar Prvi" na Banjici igrao takoreći u rezervnom sastavu, ali njegove navijače svakako brine još jedna neubedljiva partija, naročito odbrane. A u četvrtak u Humsku stiže Dinamo iz Kijeva...

Crno-beli su u prošlom kolu u 96. minutu stigli do boda protiv Napretka, dok su sada tek u završnici "rešili" Rad, a trener Miroslav Đukić je u najavi gostovanja na Banjici reako da upravo to želi da izbegne - ulazak u frku.

"Uradili smo najteže u fudbalu, dali dva gola na strani, igrali mirno... A onda smo primili dva gola i ušli u frku. Pobedili jesmo, ali ne smemo da imamo ovakve uspone i padove", rekao je Miroslav Đukić za TV Arenu sport.

Ognjen Ožegović je u 15. minutu doveo Partizan u vođstvo protiv Rada, a u 28. Milan Mitrović je prvencem u crno-belom dresu duplirao prednost svog tima.

Međutim, kao da se neki drugi tim "građevinara" vratio na teren u drugom poluvremenu. Igor Zonjić i Vule Vujačić su golovima u 48. i 54. minutu doneli izjednačenje - 2:2.

Aleksandar Lutovac je u 66. minutu mogao da napravi potpuni preokret, jer se izborio za odličnu šansu, ali je tukao za malo neprecizno.

Partizan je u finišu pogocima rezerviste Đorđa Jovanovića u 78. i Leandra Tavambe u 88. minutu stigao do pobede.

Meč na Banjici su obeležile i brojne povrede.

Golman Partizana i reprezentacije Srbije Vladimir Stojković povredio je zadnju ložu na zagrevanju, pa je seo na klupu, a pred gol je stao mladi Marko Jovičić.

A kada je utakmica počela, krenula je crna serija "građevinara". Trener Gordan Petrić je u prvom poluvremenu i na početku drugog morao da izvrši sve tri prinudne izmene, jer su se redom povređivali Nedeljko Piščević, Stefan Vico i Marko Stojanović.

Inače, treba reći da je trener Partizana na teren stadiona "Kralj Petar Prvi" izveo gotovo rezervni sastav.

Osim Stojkovića, zbog povreda u kombinaciji za tim nisu bili Zoran Tošić i levi bek Nemanja Miletić. Evertona je Đukić lišio mogućih problema sa navijačima Rada, kakvih je imao prilikom prošlog gostovanja na Banjici, na klupi je trener Partizana ostavio Marka Jankovića i Bojana Ostojića, kako bi ih odmorio, a uz njih se našao i roviti Sejduba Suma.

Tokom drugog poluvremena Suma i Janković, kao i Jovanović, ušli su u igru.

TOK MEČA:

KRAJ - 2:4!

88. minut - GOOOLLL - 2:4 - TAVAMBA! Sve je sam uradio Kamerunac.

85. minut - Pucao je Antonov, dobra reakcija Zogovića.

84. minut - Janković umesto Đuričkovića, poslednja izmena u Partizanu.

81. minut - Frka na terenu! Petrović i Miletiću su se bukvalno rvali na terenu, prileteli su Vujačić i Marjanović i napravila se velika gužva. Mažić je žute kartone pokazao Miletiću i Vujačiću.

78. minut - GOOOLLL - 2:3 - ĐORĐE JOVANOVIĆ! Velike zasluge za ovaj pogodak idu na račun Tavabme koji se sjajno izborio za loptu, prosledio je Jovanoviću koji ju je rutinski poslao u mrežu!

74. minut - Druga izmena kod Partizana - Jovanović umesto Ožegovića.

66. minut - ŠANSA za RAD! Lutovac je primio dubinsku loptu između dvojice defanzivaca Partizana, tim prijemom ih se oslobodio, ali onda šutirao pored gola.

64. minut - Prva izmena kod Partizana - Suma umesto Pantića.

60. minut - Tavamba je pokušao da lobuje Zogovića, ali neuspešno.

57. minut - "Građevinari" igraju kao preporođeni u drugom poluvremenu.

54. minut - GOOOLLL - 2:2 - VUJAČIĆ! Dva gola Rada za pet minuta! Denić je poslao loptu na peterac, a rezervista Rada je poslao u mrežu.

53. minut - Lukić je šutirao sa 20-ak metara - pored gola.

50. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Posle devetog kornera crno-belih Marjanović je sa prve stative glavom poslao loptu u suprotni ugao, ali je ona završila za malo pored gola.

48. minut - GOOOLLL - 1:2 - ZONJIĆ! Mladenović je opaslio sa 30-ak metara, golman Jovičić kratko odbio loptu, a Zonjić je poslao u mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Petrić je napravio i treću prinudnu izmenu, Vujačić je zamenio Stojanovića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:2!

45+1. minut - Još jedan igrača Rada se žali na povredu - Stojanović. Podsetimo, dvojica su već napustila igru - Piščević i Vico.

37. minut - Bomba Đuričkovića sa 25 metara, Zogović brani.

35. minut - Ožegović šutira sa 17 metara - pored gola.

28. minut - GOOOLLL - 0:2 - MITROVIĆ! Posle kornera sa desne strane i velike greške golmana Zogovića, Milan Mitrović je postigao prvenac za Partizan.

24. minut - Neverovatno! Treća povreda danas! Stojković se povredio na zagrevanju, a dvojica igrača Rada na utakmici. Posle Piščevića, i Vico je morao da napusti teren. Petrić je u igru uveo Šipčića.

23. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Tavamba je nastavio seriju promašaja započetu na prethodnim utakmicama. Loše je primio loptu kada se našao u odličnoj poziciji, pa mu je Mijailović zasmetao, a Kamerunac poslao loptu preko gola.

22. minut - Sada se još jedan igrač Rada žali na povredu - Vico se drži za zadnju ložu.

19. minut - Mladenović je na terenu. Prva izmena u Radu, i to prinudna zbog povrede Piščevića.

15. minut - 0:1 - GOOOLLL! OŽEGOVIĆ! Đuričković je sjajno proigrao Ožegovića, koji je umakao domaćoj odbrani, dobro primio loptu i rutinski matirao golmana Zogovića za svoj drugi gol u crno-belom dresu.

12. minut - Evo i prvog udarca ka golu Partizana - Lukić je grudima spustio loptu Stojanoviću, koji je pucao visoko preko gola.

9. minut - Prvo uzbuđenje na Banjici. Đuričković je šutirao sa 25 metara, a golman Zogović je tu "žabicu" sproveo ju korner.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Trener Partizana Miroslav Đukić rešio je da odmori Evertona, Jankovića i Ostojića. Brazilac, koji je na prošlom gostovanju na Banjici bio meta rasističkih ispada, danas nije ni na klupi, na kojoj su ostali Janković i Ostojić, kao i roviti Suma. Povređeni su Tošić i Miletić.

A onda se na zagrevanju povredio golman Stojković, pa je pred gol stao Jovičić. Reprezentativni čuvar mreže osetio je bol u butnom mišiću.

RAD: Zogović - Vico, Rendulić, Zonjić, Volkov - Petrović, Piščević - Lutovac, Denić, Stojanović - Lukić.

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Antonov - Marjanović, Radin - Đuričković, Tavamba, Pantić - Ožegović.

18:46 - Partizan gostuje Radu posle kiksa protiv Napretka (1:1).

Očekujem da ekipa reaguje, bude mirnija u ofanzivni, stvori prilike i postigne golove. U prethodnoj utakmici smo ušli u neko ludilo, zato nismo koristili šanse - rekao je Miroslav Đukić.

18:34 - Partizanu ovaj meč predstavlja uvertiru za duel drugog kola Lige Evrope, koji u četvrtak igra protiv Dinama iz Kijeva u Humskoj pred praznim tribinama.

18:27 - Ekipu Rada predvodi Gordan Petrić, nekadašnji igrač Partizana. Takođe, u timu "građevinara" je još jedan bivši fudbaler Partizana Vladimir Volkov.

18:20 - Utakmicu sudi najbolji srpski sudija Milorad Mažić.

18:16 - Prošli duel Rada i Partizana na Banjici obeležio je rasistički incident u čijem epicentru se našao Partizanov Brazilac.

18:10 - Partizan i Rad sastajali su se dva puta prošle sezone i oba puta su uspešniji bili crno-beli - 4:0 u Humskoj i 1:0 na Banjici.

Ukupno, ovi rivali sastajali su se 56 puta, crno-beli su slavili 41 pobedu, uz deset remija i šest poraza.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track