MANČESTER JUNAJTED GOSTUJE CSKA: Matić drži ključ pobede!
Foto: Reuters

Liga šampiona

MANČESTER JUNAJTED GOSTUJE CSKA: Matić drži ključ pobede!

Fudbal -

Kad legenda hvali Fil Nevil veruje u uspeh „crvenih đavola“ ako Srbin i Belgijanac Felaini nastave da nadigravaju protivnike na sredini terena

Od odlaska slavnog Aleksa Fergusona u penziju nije viđen silniji Mančester junajted, u šta će se večeras (20.45) uveriti i navijači CSKA u Moskvi.

Predvođeni Nemanjom Matićem, „crveni đavoli“ će pokušati protiv „armejaca“ da produže niz od četiri pobede u domaćem šampionatu i Ligi šampiona, a uspehu će biti bliži ukoliko Srbin sa saigračem iz veznog reda Maruanom Felainijem dobije rat na sredini terena.

Na igru srpsko-belgijskog tandema ukazuje i Fil Nevil, bivši igrač Junajteda i stručni komentator na kanalu Skaj sport.

- Kada pričamo o dobroj odbrani, normalno je da najpre pomislimo na zasluge poslednje linije tima i golmana Davida De Hee, koji je bez sumnje najbolja „jedinica“ na svetu. Međutim, veoma je bitna igra našeg srednjeg reda. Pored Nemanje Matića, Felaini je odigrao svoje dve najbolje utakmice u dresu Junajteda, tako da je čak i jednog Andera Ereru ostavio na klupi za rezerve - rekao je Nevil.

Bivši „ol-raund“ Junajteda i brat mnogo poznatijeg Garija Nevila od prvog Matićevog dana na Old Trafordu veruje da je vođstvo kluba napravilo fenomenalan potez njegovim dovođenjem iz Čelsija. Čak se i „plavcima“ javno zahvalio preko Tvitera.

- Hvala ti, Čelsi, na Matiću, predivnom poklonu - poručio je Nevil.

Srbi širom Evrope

ŽIVKOVIĆ I FEJSA NAPADAJU BAZEL

Srpski fudbaleri biće ozbiljni akteri večerašnjih mečeva u Ligi šampiona. Benfika mnogo očekuje od igre Živkovića i Fejse u Bazelu, dok Anderleht veruje da će odbrambeni blok za duel sa Seltikom biti čvršći ako zaigraju Spajić i Obradović.

Neizvesno je u kakvom će statusu dočekati meč sa Juventusom dvojac Olimpijakosa Đurđević-Zdjelar, a Vukovićev nastup ne treba dovoditi u pitanje, bez obzira na smenu trenera Hasija i dolazak Grka Lemonisa na njegovo mesto.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: "Ja retko plačem...ali..." Oni su sinoć rasplakali Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track