500 NAVIJAČA KELNA SPREMA HAOS: Planiraju sačekušu za nekoliko hiljada Delija i napad na korteo Molotovljevim koktelima!
Foto: Reuters

POLICIJA NA NOGAMA

500 NAVIJAČA KELNA SPREMA HAOS: Planiraju sačekušu za nekoliko hiljada Delija i napad na korteo Molotovljevim koktelima!

Fudbal -

Sprema se haos u Kelnu! Nemački mediji navode da navijači "jarčeva" planiraju napad na "Delije" uoči sutrašnje utakmice u tom gradu.

U Nemačkoj se veruje da će u četvrtak u Keln, gde gostuje Zvezda, stići oko 5.000 pristalica crveno-belih, od kojih polovina bez ulaznica.

Lokalni mediji došli su do saznanja da će se sve "Delije" okupiti na jednom mestu, koje još nije poznato javnosti, i da će odatle zajedno, u korteu, krenuti ka stadionu "Rajn enerdži".

Nemci dalje navode da će među navijačima biti i oni najekstremniji, pa i Ivan Bogdanov, od koga posebno strahuju.

Međutim, problem po bezbednost ne predstavljaju samo "Delije", već i navijači Kelna, jer postoje naznake da će njih oko 500 napraviti sačekušu za goste iz Srbije i da će ih napasti uz pomoć svega i svačega, uključujući i Molotovljeve koktele.

Podsetimo, navijači Kelna su već napravili haos uoči prvog meča Lige Evrope protiv Arsenala u Londonu.

foto: Reuters

Zbog svega toga je lokalna policija podigla nivo spremnosti na maksimum, pa će ulice Kelna, prilazi stadionu, ali i prostor unutar stadiona, biti obezbeđeni kao nikad pre.

Mediji prenose da će čak 2.300 policajaca biti uključeno u čuvanje reda i mira, da će u pripravnosti biti i vodeni topovi, a prvi put će za sportski događaj biti korišćen helikopter.

foto: fonet

Utakmica drugog kola Lige Evrope između Kelna i Crvene zvezde igra se u četvrtak u 19 sati.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KURIR NA LICU MESTA: Delije u centru Kelna čekaju početak utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track