USREĆILI SMO MILOJEVIĆA: Još se slavi Zvezdin trijumf u Kelnu
Foto: Dado Đilas, Printscreen

Stara garda

USREĆILI SMO MILOJEVIĆA: Još se slavi Zvezdin trijumf u Kelnu

Fudbal -

Kada me je Zvonko Milojević nazvao posle utakmice, znao sam da je zaboravio 1989. i naš poraz, otkrio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela retko se smeje, ali posle trijumfa u Kelnu (0:1) poslovično ozbiljni i odmereni operativac crveno-belih nije skidao osmeh sa lica.

Pre 28 godina Mitar Mrkela bio je akter prve utakmice između Crvene zvezde i Kelna, kada su crveno-beli slavili sa 2:0. U revanšu zbog taktike trenera Šekularca ušao je pred kraj utakmice i bio živi svedok tragedije i poraza od 0:3.

- Svašta mi je prolazilo kroz glavu tokom utakmice u Kelnu, pa i ta noć 6. decembra 1989. godine. U drugom poluvremenu, nekoliko puta sam sebi rekao: „Samo da se opet ne desi isto.“ Na našu sreću nije. Uvek je teško s Nemcima, jer igraju dok sudija ne svira kraj. Uvek postoji neka doza straha, posebno što sam iza sebe imao negativno iskustvo iz igračkih dana kada je Keln u pitanju - pričao je za Kurir Mitar Mrkela i dodao:

- Prvi igrač iz naše generacije koja je igrala u Kelnu, a koji me je nazvao, bio je Zvonko Milojević. Njemu baš mnogo znači ova pobeda. Reče mi da je srećan i da mu ta pobeda dođe kao satisfakcija za onaj poraz.

Tadašnja generacija Crvene zvezde imala je Piksija, Deju, Robija, Najdoskog, sjajne pojedince. Ova danas ima neke nove momke poput Radonjića, Srnića, Krstičića, Borjana, Boaćija, Donalada, Kange...

- Teško je povlačiti paralele. Savićević je, eto, eksplodirao protiv Kelna u prvom meču, Robi je bio dobar... A oni su tada imali pet reprezentativaca Nemačke. Ova Zvezdina ekipa danas ima nešto posebno. Pre svega, to su jaki karakteri. Ne bih poredio Kangu s Dejom, Boaćija s Pančevom ili Krstičića s Robijem - rekao je Mitar Mrkela.

Impresivne brojke

NADTRČALI PROTIVNIKA

Mitar Mrkela otkrio je Kuriru zanimljive podatke s utakmice protiv Kelna:

- Nadtrčali smo Keln. Naši igrači su istrčali čak 116 kilometara tokom utakmice, dva više od protivnika. Svi su imali impresivne brojke, a prvi među jednakima bio je Srnić. Opet, najbolje sprintove imali su Boaći i Radonjić. E, tu smo dobili Nemce!

Mladi defanzivac

BABIĆ JE BLAGO

Mladi štoper Srđan Babić gotovo bez greške odigrao je utakmicu u Kelnu, iako do tada nije bio standardan.

- Babić je svetski prvak, dete koje ima 21 godinu i pred kojim je velika karijera. Imamo jasnu viziju šta želimo s njim i drago mi je da se razvija u pravom smeru - kazao je Mrkela.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTEBONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZVEZDA POBEDILA KELN: Pogledajte slavlje crveno-belih posle trijumfa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track