BARSA SE ZATVARA: Ovo je neočekivana reakcija kluba sa Nou Kampa povodom dešavanja u Kataloniji
Foto: Reuters

ZVANIČAN STAV

BARSA SE ZATVARA: Ovo je neočekivana reakcija kluba sa Nou Kampa povodom dešavanja u Kataloniji

Fudbal -

Fudbalski klub Barselona saopštio je danas da će se sutra pridružiti generalnom štrajku u znak protesta zbog akcija španskih vlasti tokom glasanja na referendumu o nezavisnosti Katalonije.

Barselona je navela da profesionalne ekipe ni podmladak neće trenirati u utorak i da će sedište kluba biti zatvoreno.

Zaposleni u Barseloni su danas održali 15-minutni štrajk kako bi osudili nasilje tokom referenduma.

Đirona je, takođe, otkazala treninge za utorak i navela da će ceo klub biti zatvoren, dok će Espanjol obaviti trening iza zatvorenih vrata. Espanjol je naveo da će poštovati odluke svojih zaposlenih o tome da li će štrajkovati ili ne.

Barsa je u nedelju igrala protiv Las Palmasa iako su buktali sukobi širom grada, pa su tribine "Nou Kampa" bile prazne, ali klub se sada otvoreno stavio na stranu boraca za nezavisnost Katalonije.

U nedelju je održan referendum o nezavisnoti Katalonije. Izašlo je nešto više od 40 odsto upisanih birača, a 90 odsto je glasalo za nezavisnost. Zvaničnici su saopštili da je više od 890 civila i oko 430 policajaca povređeno u sukobima jer je centralna vlada pokušala da zaustavi referendum o nezavisnosti Katalonije, koji vlasti u Madridu smatraju neustavnim.

U znak protesta zbog postupanja policije, vodeć katalonski sindikati i udruženja pozvali su gradjane da sutra stupe u generalni štrajk.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Đukiću, ne radi se to tako

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track