(VIDEO) NA 3 MEČA 21 GOL: Ludilo u kvalifikacijama za SP, Belgijanci otpisali Bosance
Foto: Reuters

MNOGO PREOKRETA U SARAJEVU

(VIDEO) NA 3 MEČA 21 GOL: Ludilo u kvalifikacijama za SP, Belgijanci otpisali Bosance

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je danas u Sarajevu selekciju Bosne i Hercegovine sa 4:3 u utakmici devetog kola Grupe H kvalifikacija za Svetsko prvenenstvo 2018.

U meču punom preokreta, Belgija je stigla do pobede i 25. boda u kvalifikacijama, dok je BiH ostala na drugom mestu na tabeli sa 14 bodova i takoreći se oprostila od baraža, samim tim i odlaska u Rusiju.

Tomas Menije je u četvrtom minutu doneo prednost Belgiji, ali je BiH do kraja prvog poluvremena preokrenula rezultat golovima Harisa Medunjanina u 30. i Edina Višća u 39. minutu.

Izjednačenje Belgiji doneli su Miši Batšuaji i Jan Vertongen pogotcima u 59. i 68. minutu, a potom su usledila velika uzbuđjenja u samom finišu meča.

Bosna i Hercegovina je stigla do izjednačenja golom Darija Dumuća u 82. minutu, ali je samo dva minuta kasnije Janik Karasko doneo trijumf gostima.

Bosanci su se gotovo oprostili od nade da mogu na Svetsko prvenstvo, jer samo u teoriji mogu da izbegnu da budu najgora drugoplasirana selekcija.

U drugom meču Grupe H odigranom u terminu od 18.00, Estonija je lako u gostima pobedila Gibraltar sa 6:0. Estonija je četvrta na tabeli sa 11 bodova, dok je Gibraltar poslednji bez ijednog osvojenog boda.

Fudbaleri Švedske su na svom terenu sa ubedljivih 8:0 pobedili Luksemburg u devetom kolu Grupe A.

Četiri gola za Švedsku postigao je Markus Berg, dva puta je mrežu Luksmeburga iz penala pogodio Andreas Grankvist, a u strelce su se upisali i Mikael Lustig i Ola Toivonen.

Švedska je prva na tabeli sa 19 bodova, odnosno ima dva boda više od Francuske. Treća je trenutno Holandija sa 13 bodova, Bugarska ima 12, a Belorusija i Luksemburg po pet. Međutim, svi osim Švedske i Luksemburga svoje mečeve pretposlednjeg kola igraju večeras.

Fudbaleri Farskih ostrva i Letonije odigrali su 0:0 u utakmici devetog kola Grupe B. Farska ostrva su četvrta na tabeli sa devet bodova, dok je Letonija peta sa pet bodova manje.

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track