ORLOVE NIKO NE ŽELI DA KRITIKUJE: A sad pokažite ko ste i šta ste!
Foto: Reuters

PODRŠKA

ORLOVE NIKO NE ŽELI DA KRITIKUJE: A sad pokažite ko ste i šta ste!

Fudbal -

Navijači, pomozite reprezentativcima Srbije da pobede i plasiraju se na Svetsko prvenstvo u Rusiji, poručili Vladimir Jugović i Milovan Đorić

Beč mora što pre da se zaboravi.

foto: Dado Đilas

Igrali su „orlovi“ loše protiv Austrije (2:3), zasluženo izgubili, ali traganje za krivcem ili uzrokom odveo bi i tim i kompletni srpski fudbal na stranputicu. Pred reprezentacijom Srbije je sutra uveče (20.45) još jedna velika šansa da se ostvari cilj, zato Gruzija mora pasti na Marakani.

foto: Dado Đilas

- Ovo je utakmica koju na svojim leđima treba da izvuku navijači! Moraju da dođu i pomognu reprezentativcima da pobede Gruziju. Ostavimo sad diskusije o Austriji, da li je moralo tako biti ili nije. Nigde nas neće odvesti te priče, nemamo ni vremena za njih. Sad je jedino važno da navijači svojom podrškom podignu ekipu i da na njihovim krilima donesu ova tri boda. Nema potrebe da se lažemo. Gruzijci ne dolaze da se lako predaju - jasan je legendarni Milovan Đorić.

foto: Marina Lopičić

Vladimir Jugović ima gotovo isti stav kad je reč o utakmicama u Beču i Beogradu.

- Mogli smo bolje, to je definitivno. Pokazali smo dosta slabosti, svi smo ih videli, ali s druge strane, šta ćemo dobiti od kritike u ovom trenutku. Da se koncentrišemo kao navijači na meč sa Gruzijom. Ajde, pobedimo njih, uzmemo tri boda i onda do odlaska u Rusiju pravimo analize. Takođe, reprezentativci moraju biti svesni da ne igraju samo za sebe. Srpskom fudbalu je preko potreban odlazak na SP zbog mnogo stvari, a najviše zbog novih generacija igrača - zaključio je Jugović.

Osluškivaće Marakanu

VELS IDE NA POBEDU

U Kardifu, u mnogo lepšem raspoloženju nego u Beogradu, očekuju duel Velsa sa gostima iz Republike Irske. Selektor Kris Koleman ne razmišlja o Marakani, svestan da ni drugo mesto u grupi D nije obezbeđeno, ali napominje da poraz „orlova“ u Beču deluje kao stimulans na njegove fudbalere:

- Biće to spektakularna atmosfera. To su utakmice koje želite da igrate. Irci se ne plaše nas, ni mi njih. Opasno će biti po nas ako se opustimo, mislim da smo dovoljno iskusni da ne napravimo tu grešku. Remi bi nam odgovarao, ali mi idemo na tri boda.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Marina Lopičić, Reuters, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track