HRVATI U BARAŽU: Popunjeno 17 mesta za Mundijal
Foto: Reuters

nije sve rešeno

HRVATI U BARAŽU: Popunjeno 17 mesta za Mundijal

Fudbal -

Nakon večerašnjih susreta u okviru kvalifikacija dobili smo još dve reprezentacije u baražu za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018.

Srbija je obezbedila direktan plasman na Mundijal, kao i Island koji je pobedom na tzv. Kosovom sačuvao prvo mesto u grupi ispred Hrvatske.

Od ranije je poznato da su sigurni učesnici baraža Italija, Severna Irska i Danska, a od večeras je tu još i Irska koja je pobedila Vels u gostima, kao i Hrvatska koja je u Kijevu pobedila Ukrajinu u direktnom susretu za drugo mesto.

Preostalo je još da saznamo da li će u baraž Švajcarska ili Portugal, a upravo se ove dve reprezentacije sastaju u utorak od 20.45 u Lisabonu.

Švajcarcima je dovoljan bod, dok će Portugal u slučaju pobede preuzeti prvo mesto, a rivala poslati u baraž.

Znatno manje neizvesno, tačnije gotovo je stopostnotno da će Šveđani biti drugi u grupi A, jer će to mesto izgubiti samo ukoliko sutra izgube sa sedam golova razlike od Holandije u direktnom susretu. Pod uslovom da Francuzi pobede Belorusiju i sačuvaju prvo mesto, pošto imaju bod više od Švedske.

Ostala je još jedna grupa, ali u kojoj Grci imaju najlakši zadatak, da pobede Gibraltar na svom terenu i tako overi drugo mesto u grupi, a u tom slučaju BiH ostaje bez baraža.

Žreb za baraž sledećeg utorka, 17.10. Utakmice od devetog do 14. novembra, a kompletne šešire, odnosno svih osam učesnika znaćemo sutra.

Iz Evrope su od ranije direktan plasman overili Nemačka, Poljska, Engleska, Španija i Belgija, a od večeras Srbija i Island.

Kurir sport, Foto:Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track