(VIDEO) SVE POZNATO U EVROPI: Ronaldo idu u Rusiju! Portugal pobedio Švajcarsku i plasirao se na Svetsko prvenstvo
Foto: EPA/ANTONIO COTRIM

I FRANCUZI NA MUNDIJALU

(VIDEO) SVE POZNATO U EVROPI: Ronaldo idu u Rusiju! Portugal pobedio Švajcarsku i plasirao se na Svetsko prvenstvo

Fudbal -

Reprezentacija Portugala pobedila je Švajcarsku u Lisabonu 2:0 (1:0) i u direktnom okršaju se izborila za prvo mesto u Grupi B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Šampion Evrope poveo je autogolom Đurua u 41. minutu, a konačan rezultat postavio je Andre Silva u 57.

Portugal se na taj način revanširao večerašnjem rivalu istom merom, jer je u prvom kolu u njihovom međusobnom duelu takođe bilo 2:0, ali za Švajcarsku. Obe reprezentacije su skupile po 27 bodova, ali Kristijano Ronaldo i drugovi imaju bolju gol-razliku, pa su obezbedili direktan plasman na Mundijal.

U preostalim mečevima Grupe B bez rezultatskog značaja Mađarska je savladala Farska Ostrva 1:0, dok je Letonija pobedila Andoru 4:0.

Očekivani plasman ostvarila je i reprezentacija Francuske, koja je sa 2:1 pobedila Belorusiju i zauzela prvo mesto u Grupi A.

Švedska će igrati u baražu, iako je poražena od Holandije sa kojom ima isti broj bodova - 19, ali i bolju gol-razliku.

Holandija će propustiti i drugo veliko takmičenje zaredom, posle EVRO 2016. Ta reprezentacija je večeras pobedila Švedsku 2:0 golovima Robena, ali joj je za ulazak u baraž bila neophodna pobeda od čak sedam golova razlike.

U trećem meču ove grupe Luksemburg i Bugarska su igrale 1:1.

U Grupi H sve je bilo poznato i pre poslednjeg kola.

Belgija, koja je odavno overila prvo mesto, lako je pobedila Kipar sa 4:0 i zauzela prvo mesto, ispred Grčke koja je istim rezultatom bila bolja od Gibraltara.

Bosna i Hercegovina je kao gost sa 2:1 pobedila Estoniju.

Kao prvoplasirani u grupama Evropske zone kvalifikacija na Svetsko prvenstvo direktan plasman su obezbedili: Francuska, Portugal, Nemačka, Srbija, Poljska, Engleska, Španija, Belgija i Island.

Kroz baraž će put do Rusije pokušati da nađu: Švajcarska, Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Severna Irska, Grčka i Republika Irska.

Slovačka kao najgora drugoplasirana selekcija završila je takmičenje.

Parovi baraža biće poznati posle žreba koji će se održati 17. oktobra u Cirihu. Utakmice će se igrati sredinom novembra.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kako je brzi voz iz Ćičevca, udario Jokića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track