(VIDEO) KAKO JE KOLUMBIJAC SKLOPIO PAKT: Peruanac otkrio kako ih je Falkao nagovario da nameste poslednji meč u kvalifikacijama
Foto: Printskrin

postao diplomata

(VIDEO) KAKO JE KOLUMBIJAC SKLOPIO PAKT: Peruanac otkrio kako ih je Falkao nagovario da nameste poslednji meč u kvalifikacijama

Fudbal -

Ceo svet je gledao kako igrači Kolumbije oregovaraju sa igračima Perua da poslednjih pet minuta utakmice "sačuvaju rezultat".

Naime u isto vrieme Brazil protiv Čilea je vodio sa 3:0, to je zajedno sa rezultatom na susretu Perua i Kolumbije značilo da remijem svi imaju ono što žele, domaćin dodatne kvalifikacije za SP protiv Novog Zelanda, a gost odlazak u Brazil.

U 84. minutu umesto Hamesa Rodrigeza na teren ulazi Čara sa očigledno samo jednim zadatkom, da akterima u igri saopšti trenutne rezultate.

foto: Printskrin

Na snimku se jasno vidi kako Falkao, prekrivajući rukom usta, saopštava nešto Peruancima. Delovalo je kao da su postigli dogovor da do kraja "sačuvaju" rezultat koji je na snazi - 1:1.

foto: Printskrin

Kapiten Kolumbije, Falcao tada po terenu pokreće lobiranje, ide od jednog do drugog igrača Perua i uverava ih da se svi zadovolje sa postojećih 1:1 i do kraja odigraju prijateljsku utakmicu.

Što su oni naravno odmah proverili sa svojom klupom.

foto: Printskrin

Nakon utakmice je Renato Tapia, otkrio kako ga je Kolumbijac nagovarao: "Bili smo potpuno koncentrisani na utakmicu, a pet minuta pre kraja prišao mi je Falkao, nakon što sam video da je nešto neuspešno nagovarao moje ostale saigrače. Rekao mi je ''Brate, oboje prolazimo. Ajde da budemo srećni s ovim rezultatom koji je''. Ja sam definitivno bio srećan. Nakon toga smo utakmicu završili onako kako je trebalo", rekao je Tapija.

Na kraju, opšte slavlje u Limi - Kolumbija je prošla direktno na Svetsko prvenstvo, Peru će u baraž.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: E to je uloga Partizana i Zvezde u srpskom fudbalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track