SRPSKI SIN RUŠI KASILJASA: Mile Svilar može postati najmlađi golman u istoriji Lige šampiona
Foto: EPA

Na pomolu novi rekord

SRPSKI SIN RUŠI KASILJASA: Mile Svilar može postati najmlađi golman u istoriji Lige šampiona

Fudbal -

Ukoliko Mile Svilar sutra stane na gol Benfike, oboriće rekord Španca star 18 godina i postati najmlađi golman u istoriji elitnog klupskog takmičenja u Evropi

Mladi Srbin preti da sruši velikog Ikera Kasiljasa u Ligi šampiona! Golman Benfike Mile Svilar, sin legendarnog čuvara mreže Ratka Svilara, sutra može da postane najmlađi čuvar mreže u istoriji ovog takmičenja.

Sve što je potrebno jeste da trener Benfike Rui Vitorija pruži priliku našem talentovanom golmanu, kao što je to uradio u prethodnom kolu portugalske lige. Ako Mile sutra uveče stane na gol protiv Mančester junajteda, oboriće 18 godina star Ikerov rekord jer će imati 18 godina, jedan mesec i 22 dana. Španac je 15. septembra 1999, kada je u Ligi šampiona debitovao za Real, bio star 18 godina, tri meseca i 26 dana.

foto: Printscreen

Miletu, koji ima belgijsko državljanstvo i branio je za mlađe selekcije te zemlje, ide naruku i povreda prvog golmana Žulija Cezara. Njegov otac Ratko za Kurir kaže da je njegov sin spreman.

- Spreman je! To je jedina sigurna stvar, sve ostalo zavisi od procene trenera. Ako mu da šansu, biće to velika čast i obaveza. Benfika je evropski gigant, a u goste dolazi Junajted. Ništa lepše ne može da poželi mladi golman - rekao je Ratko, a na konstataciju da će ostati zapisano da je Mile srušio rekord, dodaje:

- Neka samo brani, pa ne mora ništa da se piše (smeh). Eto, ja bih to voleo.

Dodajemo da je, bilo kako bilo, već prestigao oca.

- Nije mu bilo teško. Ja sam u 18. godini još bio u Crvenki, a on je kao tek punoletan već igrao u Anderlehtu i Benfiki.

foto: Printscreen

Branio za Belgiju, a kao mali sanjao o Srbiji

OTAC RATKO: MUSLINE, VODI GA U RUSIJU!

Ratko Svilar, za razliku od sina, osetio je šta znači igrati na Mundijalu.

- Voleo bih više nego išta da i on ostvari taj san. Evo, pozivam Srbiju da ga uzme u našu reprezentaciju! Neka ga povedu kao drugog, trećeg golmana u Rusiju, bio bih presrećan. Postoji snimak sa belgijske televizije kada sam ja kao gost komentator na utakmici Srbija - Gana na Mundijalu 2010. godine pričao o meču i njega držao u krilu. Tada je Mile, na pitanje novinara za koju reprezentaciju će braniti jednog dana, rekao da će biti reprezentativac Srbije. Imao je samo 11 godina, ko bi rekao da san može tako brzo da se ostvari - naglasio je Ratko Svilar.

Kurir / D. Petković - P. Gajić

Foto: Printscreen, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko ima veći problem - Zvezda ili Arsenal?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track