ŠOKANTNE PROMENE U FSS: Kokeza sprema otkaz Muslinu!? Piksi novi selektor Srbije?
Foto: Dado Đilas, Profimedia

SAZNAJEMO

ŠOKANTNE PROMENE U FSS: Kokeza sprema otkaz Muslinu!? Piksi novi selektor Srbije?

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije smešta afere aktuelnom selektoru sa ciljem da dobije pokriće za njegovu smenu i na čelo reprezentacije postavi Dragana Stojkovića Piksija

Slavoljub Muslin mogao bi da uđe u istoriju fudbalske igre kao jedan od retkih selektora koji je odveo jednu reprezentaciju do Mundijala, a kao „nagradu“ za uspešno završen posao dobio od Saveza otkaz.

Naime, čelnici FSS predvođeni predsednikom Slavišom Kokezom odavno razmišljaju o smeni na selektorskoj poziciji, tako da ih je poraz u Beču od Austrije i loša igra protiv Gruzije na Marakani samo učvrstila u stavu da su promene neophodne.

Zamena je, prema nekim spekulacijama, spremna - na klupu „orlova“ će doći legendarni Dragan Stojković Piksi, koji privodi kraju još jednu uspešnu sezonu u kineskom Gvangdžou R&F.

foto: Kurir sport

Šta reći navijačima

Ipak, neće biti lako dati navijačima logično objašnjenje za otkaz Muslinu, uprkos činjenici da i naslednik uživa status miljenika nacije.

Zbog toga se forsira priča o nepozivanju Sergeja Milinković-Savića, ali se spekuliše da bi na videlo dana mogla da izađe i afera sa uzimanjem novca pojedinim igračima u zamenu za poziv u nacionalni tim.

Kako će reagovati igrači

Nepoznanica ostaje kako će reagovati igrači na moguću promenu selektora, a sasvim sigurno je da će se Piksi odreći velikih para u Kini u zamenu za čelno mesto u timu „orlova“.

Dragan Stojković Piksi je u septembru prošle godine potpisao četvorogodišnji ugovor po kojem mu je sledovalo oko pet miliona dolara po sezoni sa svim bonusima.

foto: Dado Đilas

Loša igra, dobar skor

JEDAN PORAZ I DEVET POBEDA

Muslin je debitovao krajem maja 2015. godine na prijateljskoj utakmici sa Kiprom u Užicu. Od tog meča pa do duela sa Gruzijom, na kojem je overena viza za Mundijal 2017. u Rusiji, „orlovi“ su uspeli da ostvare devet pobeda, četiri remija i samo jedan poraz.

„Tikva“ je pukla u junu, posle remija sa Velsom na Marakani, kada mu je, prema saznanjima Kurira, Kokeza prvi put zamerio na kvalitetu igre, ali i na propuštenoj šansi da se već tada reši pitanje odlaska na SP.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Dado Đilas, Profimedia, Kurir Sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo su prednosti Partizana u meču protiv Skenderbega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track