SLAVIŠA KOKEZA LICEMER: Radi Muslinu iza leđa, pa ga hvali
Foto: Dado Đilas

BEZ BLAMA

SLAVIŠA KOKEZA LICEMER: Radi Muslinu iza leđa, pa ga hvali

Fudbal -

Potvrđeno pisanje Kurira: Predsednik FSS ne slaže se sa selektorom kad je reč o Sergeju i ističe da će o Muslinu odlučivati Izvršni odbor, kojem inače on predsedava

Slavoljubu Muslinu odbrojani su dani na mestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Nažalost! Čovek koji je odveo „orlove“ na žarko željeno Svetsko prvenstvo ne uživa ni trunku poštovanja kod aktuelnog predsednika FSS Slaviše Kokeze.

Naprotiv, Kokeza nastavlja da smešta afere Muslinu kako bi imao pokriće da ga smeni, a u jučerašnjem intervjuu za Sportski žurnal između redova je potvrdio pisanje Kurira.

- Kod nas su ugovori specifični, svi imaju klauzulu i ako Izvršni odbor proceni da nešto nije u redu, može da razreši dužnosti sve da ne bi išlo na štetu Fudbalskog saveza Srbije. Da li selektor ima ugovor do završetka kvalifikacija ili Svetskog prvenstva, manje je važno - odgovorio je Kokeza na pitanje do kada Muslin ima ugovor.

Prvi čovek srpske kuće fudbala je, dakle, loptu prebacio na Izvršni odbor, kojem lično predsedava, a u kom se nalazi ukupno 16 ljudi, od kojih je većina blago rečeno - njegovih istomišljenika. Što znači - kako Kokeza odluči, tako će biti, a Kurir je još pre tri dana pisao da je predsednik FSS odlučio da na SP pošalje reprezentaciju sa Draganom Stojkovićem Piksijem na mestu selektora.

- Da li neke stvari mogu da budu bolje? Apsolutno mogu da budu bolje jer sve što čovek radi, uvek može bolje - između ostalog je dodao Kokeza dok je pričao u Muslinu.

Na kraju, predsednik FSS se složio s konstatacijom Sportskog žurnala da „Srbija nije prevelika zemlja i da ne možemo tako lako da se odričemo dobrih fudbalera“, misleći na Sergeja Milinković-Savića.

- Velika je razlika između trenerskog i selektorskog posla. U klubovima selektor može da kalkuliše da li će nekog da odstrani i dovede drugog igrača, ali selektor ne - jasno je poručio Kokeza šta najviše zamera Slavoljubu Muslinu, dok je u ostatku intervjua apostrofirao da ne mogu mediji i menadžeri da smenjuju selektora.

foto: Fonet

Nije kraj

PRIPREMAJU SE NOVE AFERE

Kako Kurir saznaje, „slučaj Sergej Milinković-Savić“ neće ostati jedini u podobnim medijima Fudbalskog saveza Srbije, već će se udar na selektora Slavoljuba Muslina nastaviti plasiranjem novih afera u narednim danima. Vreme će potvrditi pisanje Kurira.

Oni kroje sudbinu Slavoljuba Muslina

IZVRŠNI ODBOR FSS

Slaviša Kokeza, predsednik

Branko Stojaković

Novica Tončev

Goran Bunjevčević

Dragan Simović

Zoran Šćepanović

Goran Milanović

Marjan Rnić

Ivan Ristić

Janoš Žemberi

Saša Bajčetić

Dušan Mrakić

Dobrosav Bojović

Dragan Ilić

Dragiša Binić

Mladen Krstajić

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Dado Đilas, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezdo, ova pesma sve govori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track