(VIDEO) AKO NAVIJATE ZA ČELSI OSEDELI STE: Plavci preokretom savladali Votford, golčina Pedra
Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Premijer liga

(VIDEO) AKO NAVIJATE ZA ČELSI OSEDELI STE: Plavci preokretom savladali Votford, golčina Pedra

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija savladali su Votford 4:2 u prvom meču 9. kola engleske Premijer lige

Nakon prednosti Čelsija od 1:0, gosti su golovima u finišu prvog i početkom drugog poluvremena preokrenuli na 2:1. Ali, uspeli su "plavci" da zaustave nalet igrača Votforda koji su se ozbiljno ispromašivali i na kraju golovima dvostrukog strelca Batšuaija i Aspilikuete trijumfovali sa 4:2.

Ovo je Čelsiju prva pobeda posle dva vezana poraza u svim takmičenjima.

Poveo je Čelsi već u 12. minutu utakmice golčinom Pedra. Gađao je Španac u leve rašlje, a lopta se od stative odbila u mrežu. Golman je bio nemoćan. U nastavku je dobre prilike da duplira prednost propustio Fabregsa, a u oba slučaja je sjajno odreagovao golman Votforda Gomez. Ipak, u finišu prvog dela Votford je poravnao ja 1:1 pogotkom Dakura koji je odlično odregovao na jednu odbijenu loptu.

Muk na "Stamford brižu" usledio je početkom drugih 45 minuta igre. Sevnula je kontra gostiju, Ričarlison je lepo proigrao Pereiru, koji je preokrenuo na 2:1. Samo nekoliko minuta kasnije Ričarlson umalo nije duplirao vođstvo Votforda ali je njegov šut glavom završio pored gola da bi "plavci" u 71. poravnali rezultat na 2:2.

Strelac prvog gola Pedro je poslao precizan centaršut u šesnaesterac, a Batšuaji je nadskočio obranu i glavom loptu poslao u mrežu. Tri minuta pre kraja utakmice Aspilikueta je glavom vratio vođstvo ekipi Antonija Kontea, dok je Batšuai u 95. drugim pogotkom na utakmici postavio konačnih 4:2.

Kurir sport, Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezdo, ova pesma sve govori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja