(VIDEO) ŠAMPION SE PROBUDIO: Crno-beli pregazili Bačku za drugo mesto na tabeli
Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

superliga srbije

(VIDEO) ŠAMPION SE PROBUDIO: Crno-beli pregazili Bačku za drugo mesto na tabeli

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali OFK Bačku iz Bačke Palanke 3:1 (2:1), u duelu 14.kola Super lige Srbije u Humskoj.

Izabranici trenera Miroslava Đukića sada imaju 30 bodova i meč manje, odmah su iza vodeće Crvene zvezde, dok je Bačka na 14 mestu sa 10 bodova.

Najbitniji detalji na susretu desili su se do 21. minuta. Partizan je poveo u sedmom minutu iz penala koji je dosuđen kada je u kaznenom prostoru oboren Janković. Mrežu Bačke pogodio je Jevtović. Sedam minuta kasnije igrači Partizana i trener Đukić imali su najmanje dva razloga za zadovoljstvo. Prvi je pogodak Ožegovića, a drugi činjenica da je posle tri utakmice ekipa srpskog šampiona postigla gol iz igre.

U 21. minutu Bačka je posle lopte iza leđa odbrane Partizana postigla gol. Iako u teškoj poziciji Luka Mićić je zatresao mrežu za smanjenje rezultata. Taj gol pokazao je da Bačkopalančani nisu došli u Humsku da se brane. Imali su nekoliko dobrih akcija, ali do poluvremena promene rezultata nije bilo.

U nastavku su prvi zapretili gosti, ali se Mlakarić propisno obrukao u kaznenom prostoru Partizana. Loptu je zahvatio, toliko loše, da opasnosti po gol domaćih nije bilo.Posle toga Partizan je iamo inicijativu, želeo da postigne gol i tako rutinski privede meč kraju. Pokušavali su domaći, ali se mreža posle 21 minuta prvog dela meča više nije zatresla, sve do poslednjih trenutaka kada je pogodio Tavamba.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

90+3. minut - GOOOOOOOOOL 3:1, Tavamba Lepa kontra Partizana joju je golom završio Tavamba

90+1. minut - Šansa za Tavambu

Napadač Partizana se nije upisao u strelce propustivši priliku da reši sve dileme

86. minut - Fudbaleri Bačke kao da nemaju snage

Utisak je da što se meč bliži kraju to je obruč oko gola gostiju čvršći

80. minut - Prilika za Antonova Bek Partizana je dobro prošao, ali je lopta završila koji centimetar pored stative

78. minut - Neverovatan promašaj Jankovića

Sve je fuudbaler Partizana uradio kako treba, ali nije uspeo da pogodi mrežu

71. minut - Dobar udarac Tošića

Jevrić je ponovo na pravom mestu

65. minut - Igra se pred golom gostiju

Ali nema opasnosti po gol Bačke

59. minut - Solidan pokušaj Ožegovića Brani Jevrić. Partizan je pojačao pritisak

48. minut - Velika šansa za Bačku

Makarić se obrukao! Posle prodora po strani napadač gostiju je jako loše zahvatio loptu, pa ona nije ni krenula ka golu Partizana

46. minut - Meč je nastavljen

Sa centra su krenuli gosti

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

37. minut - Gosti su se oslobodili pritiska Bačka je izvela dobar napad, ali je od svega izborila samo prvi korener na utakmici

36. minut - Dobra kontra Bačke Ali slab centaršut gostujućeg fudbalera

30. minut - Gužva u kaznenom prostoru Bačke

Odbrana gostiju jedva je iz trećeg pokušaja uspela da izbaci loptu van kaznenog prostora

25. minut - Slobodan udarac za Partizan Dobar pokušaj Jankovića sa oko 20 metara, lopta je okrznula mrežu iznad gola

21. minut - GOOOOOL 2:1, Mićić Lepa akcija. Mićić je utrčao iza odbrane Partizana, dobio pravovremeni pas, zaobišao golmana, a potom je iako u teškoj situaciji uspeo da pogodi mrežu

17. minut - Nova šansa za Ožegovića Slična akcija kao i kod drugog gola, ali je sada golman Bačke dobro intervenisao

14. minut - GOOOOOOOOOL 2:0, Ožegović Napadač Partizana je sjajno istrčao u kontru, stigao do lopte pre golmana Bačke, kojeg je uspeo da obiđe i zatim se ušeta u gol

12. minut - Igra se pred golom gostiju

Lopta kruži oko kaznenog prostora, ali nema opasnosti po golmana Bačke

7. minut - GOOOOOOOL 1:0 Jevtović

Pogodio je rutinski

6. minut - Penal za Partizan

Zakasnela rekacija fudbalera Bačke koji je oborio Jankovića

4. minut - Pokušaj Pantića

Lopta je završičla u korneru, pošto je udarac napadača Partizana izblokiran

1. minut - Utakmica je počela

Sa centra je krenula ekipa Partizana

Prvo poluvreme

Sastavi

Stadion Partizana

Sudija: Dejan Santrač

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Antonov - Everton, Jevtović - Janković, Ilić, Pantić - Ožegović. Rezerve: Kljajić, Ostojić, Đuričković, Tošić, Suma, Tavamba, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

BAČKA: Jevrić - Varga, Živković, Klisura - Bjeloš, Đorić, Radinović, Trifunović, Spremo - Mićić, Makarić. Rezerve: Lučić, Nikolić, Bašanović, Ilić, Ivković, Švonja. Trener: Zvezdan Milošević.

Tok meča

Jasno je ko u ovom susretu ima ulogu favorita, ali nema sumnje da će gosti pokušati da iskoriste umor crno-belih nakon evropskog nastupa i naprave veliko iznenađenje.

Ekipa Partizana ove sezone ne igra u skladu sa ambicijama kluba, a nakon dvanaest odigranih susreta crno-beli na svom kontu imaju osam pobeda, uz tri remija i jedan poraz. U prethodnom kolu su na gostovanju u Surdulici savladali ekipu Radnika rezultatom 0:2. Sa 27 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa iz Bačke Palanke ove sezone ne ’’blista’’ i nalazi se u grupi ekipa sa najslabijim učinkom, a nakon trinaest odigranih susreta na svom kontu ima samo dve pobede, uz četiri remija i sedam poraza. U prethodnom kolu su na svom terenu savladali ekipu poslednjeplasiranog Borca rezultatom 1:0. Sa 10 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 13.mesto na superligaškoj tabeli.

Današnji rivali su tokom prethodne sezone odigrali dva međusobna susreta, a nešto uspešniji bili su crno-beli. Prvi meč odigran je na neutralnom terenu u Novom Sadu, a završen je bez pobednika rezultatom 0:0. Drugi meč odigran je u Beogradu, a ekipa Partizana je tom prilikom slavila rezultatom 1:0(0:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Uroš Đurđević. To su ujedno i jedina dva međusobna susreta koje su ovi timovi odigrali, jer su se takmičili u različitim rangovima takmičenja.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno opreza, kao i željom da poprave rezultate i efikasnost na domaćem terenu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je naglasio da mu je cilj da se to što pre promeni pred ključne utakmice u Evropi:

’’Bačka je još jedan težak protivnik, a posle evropske utakmice je još teže, zbog umora. Ali, ovo ne staje, moramo dalje i moramo da pobeđujemo i da igramo dobro i da nastavimo trku za titulu. Nadamo se dobroj igri i dobrom rezultatu. Nemamo pravo na grešku, moramo da pobeđujemo. Analizirali smo Bačku, verovatno će igrati u sistemu sa pet igrača u odbrani. Oni su ekipa koja se brani sa pet, ali napada sa velikim brojem igrača. Zaista težak meč, ali nema druge nego ići na pobedu. Uvek je zabrinjavajuće kada ne postižete gol. Nije lako, pogotovo u Evropi je teško pobeđivati, davati golove. Skenderbeg je čvrsta ekipa, agresivna, dobro radi tu fazu defanzivnu, nije lako. Moramo, međutim, da zahtevamo, da tražimo, da imamo posed, da napadamo. Nije lako pronaći rešenja, potrebna je inspiracija, mnogo stvari da dođe na svoje mesto da biste funkcionisali u ofanzivi. Sigurno nas očekuje protivnik koji je dobar u defanzivi i izlazi na kontranapade. Pogotovo kod kuće imamo problem sa efikasnošću.’’

Šef stručnog štaba Partizana se potom osvrnuo i na činjenicu da njegova ekipa ove sezone postiže bolje rezultate na gostujućem terenu:

’’To je više mislim psihološki problem. Opterećenje igranja kod kuće nas sputava da igramo mirnije, jednostavnije, da mirnije tražimo protivnički gol. Pogotovo kod kuće se blokiramo, jer želimo da što pre dođemo do protivničkog gola, tako da efikasnost i igra kod kuće nisu toliko dobri kao na strani. Na strani nismo izgubili, igramo dobro i pobeđujemo, a kod kuće moramo da pobeđujemo brojke. Naše preživljavanje u Evropi nam zavisi od igara kod kuće, kroz utakmice sa Skenderbegom i Jang bojsom. To moramo da dobijemo ako želimo da prođemo. Veoma je bitna podrška naše publike. Madam se da će biti u dobrom broju i da će nam pomoći da prebrodimo ovu prepreku.’’

U taboru domaćina nakon trijumfa nad Borcem vlada umereni optimizam, a niko ne pomišlja na predaju u duelu sa aktuelnim šampionom. O tome je u izjavi za medije pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba OFK Bačka, trener Zvezdan Milošević, koji je najavio da će njegov tim nastupiti u najjačem sastavu:

’’Znamo snagu i kvalitet Partizana, ali ne razmišljamo u kom će sastavu crno-beli igrati posle ispita u Evropi. Bavićemo se isključivo našom igrom. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo, videćemo da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat. Igraćemo u najjačem sastavu. Dobro smo se pripremili i verujem da ćemo biti na visini zadatka.’’

U sličnom tonu je u izjavi za medije datoj pred ovaj meč govorio i prvotimac bačkopalanačkog superligaša Miroslav Bjeloš koji je istakao da su iznenađenja moguća:

’’Očekuje nas veoma teško gostovanje, protivnik je apsolutni favorit. U Beograd, bez obzira na to, ne putujemo sa belom zastavom. Daćemo sve od sebe da eventualno iznenadimo velikog protivnika, što neće biti nimalo lako. U sportu, samim tim i u fudbalu, iznenađenja su moguća, a potrudićemo se da ga načinimo baš u utakmici sa državnim prvakom. Sa crno-belima smo do sada odigrali dve prvenstvene utakmice. Prva je završena nerešenim rezultatom 0:0, drugu su dobili Beograđani rezultatom 1:0, a gol odluke primili smo u finišu susreta. Verujem u saigrače koji će, u to sam ubeđen, dati sve od sebe da se iz Beograda vratimo neporaženi. Bod bi nam bio baš po meri i značio bi nam veoma mnogo u nastavku takmičenja. Ako svaki igrač pruži maksimum, odigra disciplinovano, odgovorno i angažovano, verujem da možemo da zabeležimo remi. Moramo da uđemo u utakmicu kao i u svaku drugu, kao da nam je protivnik neko iz gornjeg dela tabele. U psihološkoj smo prednosti, u duelu sa crno-belima nemamo šta da izgubimo, dok možemo mnogo da dobijemo ako pružimo dobru igru.’’

Kurir sport, Foto: partizan.rs /Miroslav Todorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track