(VIDEO) DMITROVIĆ SKINUO ZICER RONALDU: Srpski golman bolji od asa Reala u porazu Eibara
Foto: Profimedia

SITUACIJA 1 NA 1

(VIDEO) DMITROVIĆ SKINUO ZICER RONALDU: Srpski golman bolji od asa Reala u porazu Eibara

Fudbal -

Eibar nije uspeo protiv Reala u Madridu. Mali baskijski klub poražen je 0:3 na Santjago Bernabeu, a junak utakmice bio je srpski golman i potencijalni reprezentativac Marko Dmitrović.

Nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde skinuo je četiri zicera, dva Isku i po jedan Kristijanu Ronaldu i Marselu.

- Drugačija utakmica od ostalih za nas u Primeri. Protivnik dominira tokom svih 90 minuta i moraš biti koncentrisan svaki sekund, jer iz svih situacija mogu da ti stvore šansu. Zato su i jedna od najboljih ekipa na svetu - rekao je Marko Dmitrović za Kurir, a onda prokomentarisao i svoja četiri zicera:

- Isko, Ronaldo i Marselo su svetska klasa! Svako od njih može da uradi šta želi sa loptom. Jednostavno, morao sam biti spreman na sve i tri puta u situaciji "1 na 1" sam čekao do poslednjeg trenutka, zatvorio prostor i uspeo da odbranim gol.

Prva zvezda Reala teško je podnela činjenicu da mu je srpski golman odbranio šut i sprečio ga da se upiše u listu strelaca.

- Kristijano Ronaldo na svakoj utakmici želi da postigne ne samo jedan, već mnogo golova. Sigurno je bio razočaran. On je takav i zbog toga je i jedan od najboljih igrača na svetu.

Pre mesec dana Eibar je poražen od Barselone na gostovanju 1:6. Marko Dmitrović je tada proćaskao sa Leom Mesijem, pa smo ga pitali može li da uporedi Argentinca sa Kristijanom Ronaldom.

- Drugačiji su tipovi igrača. Na mene je jači utisak ostavio Mesi, jer on bukvalno krije loptu i u deliću sekunde donosi odluke. Kistijano Ronaldo je drugačiji. Više se oslanja na fizičku snagu i brzinu. Ja bih to ovako rekao, Mesi je prirodni talenat, a Ronaldo fizička spremnost. (smeh)

Marko Dmitrović je na kraju utakmice nekoliko minuta proveo u prijatnom razgovoru sa reprezentativcem Hrvatske i igračem Reala Lukom Modrićem.

- Sa Modrićem sa pričao i ostavio je na mene baš pozitivan utisak. Prvi mi je prišao i čestitao, a onda počeo razgovor. Pitao me je i životu i snalaženju u novoj sredini. Nisam ni znao da me poznaje, divan momak. Prati baš sve.

Iako je jedini srpski golman trenutno u Primeri, Marko Dmitrović nije na spisku reprezentativaca, mada se nada pozivu Slavoljuba Muslina. Kod Radovana Ćurčića bio je pozivan, ali nema nijednu utakmicu u A timu.

- Reprezentacija je san svakog igrača. Uvek sam se rado odazivao svakom pozivu. Selektor je taj koji odlučuje. Na meni je da se igrama u klubu nametnem. Igram u jednoj od najjačih liga na svetu. Ako selektor proceni da sam potreban, tu sam, ako ne, treba da ima apsolutnu podršku cele srpske javnosti jer je posle dugo godina odveo Srbiju na veliko takmičenje - zaključio je Marko Dmitrović.

kurir.rs / Aleksandar Radonić

foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track