(FOTO) SELFI KOJI JE PRIKUPIO MILION LAJKOVA: Ova fotka je ludilo! Ceo svet je oduševljen
Foto: Reuters

SJAJNA USPOMENA

(FOTO) SELFI KOJI JE PRIKUPIO MILION LAJKOVA: Ova fotka je ludilo! Ceo svet je oduševljen

Fudbal -

Fudbaler Real Madrida i reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo izabran je za najboljeg igrača sveta u izboru Svetske fudbalske federacije (FIFA).

"Zahvalio bih Real Madridu na podršci svih ovih godina. Ovo je veliki trenutak za mene", rekao je Ronaldo na svečanoj ceremoniji u Londonu.

Ronaldo je ove godine odbranio trofej u Ligi šampiona sa svojim klubom, dok je sa nacionalnim timom postao šampion Evrope. On je drugu godinu zaredom izabran za najboljeg.

Pored Ronalda, u najboljem timu sveta u izboru FIFA su još Nejmar, Lionel Mesi, Luka Modrić, Toni Kros, Andres Inijesta, Dani Alves, Leonardo Bonuči, Serhio Ramos, Marselo i Đanluiđi Bufon.

foto: Reuters

Svi oni su po dedeli priznanja napravili popularni selfi koji je na društvenim mrežama pokupio na milione lajkova.

Kapiten Juventusa i reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon najbolji je golman.

"To što sam najbolji golman ipak nije bilo dovoljno da postanemo šampioni Evrope. Nadam se da ću ove sezone igrati bolje, kako za Juventus, tako i za reprezentaciju", rekao je Bufon.

Zinedin Zidan iz Real Madrida je proglašen za najboljeg trenera. On je vodeći španski klub postao prvi koji je odbranio trofej u Ligi šampiona.

"Želeo bih da zahvalim svim igračima Real Madrida koji su ovo omogućili", rekao je Zidan.

On je pobedio u konkurenciji Antonija Kontea i Masimilijana Alegrija.

Francuski fudbaler Olivije Žiru dobio je nagradu "Puškaš" za najlepši gol, koji je postigao protiv Kristal Palasa u Premijer ligi.

Nagrada za najbolje navijače pripala je Seltiku, isti dan kada je škotski klub kažnjen zbog ponašanja svojih pristalica u Ligi šampiona.

Seltik je kažnjen sa 10.000 evra pošto je jedan navijač tog kluba ušao na teren i pokušao da šutne protivničkog fudbalera Kilijana Mbapea na utakmici protiv Pari Sen Žermena.

To je bila 12. kazna koju je zbog ponašanja navijača UEFA izrekla Seltiku u poslednjih šest godina.

kurir.rs / kurir sport

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko to bije Zvezdine igrače?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track