IZABRAN JEDNOGLASNO: Dušan Vlaović novi predsednik Vojvodine
Foto: FK Vojvodina

PROMENE U NOVOSADSKOM KLUBU

IZABRAN JEDNOGLASNO: Dušan Vlaović novi predsednik Vojvodine

Fudbal -

Dosadašnji član Komisije koja je privremeno bila preuzela rukovođenje klubom Dušan Vlaović danas je jednoglasno izabran za novog predsednika Fudbalskog kluba Vojvodina.

U FC “Vujadin Boškov” u Veterniku, danas je održana nova vanredna sednica Skupštine fudbalskog kluba Vojvodina. Sednici je prisustvovalo 38 od ukupno 55 članova najvišeg klupskog tela, koji su ovom prilikom izabrali novo rukovodstvo “stare dame”.

Za novog predsednika FK Vojvodina izabran je Dušan Vlaović, bivši dugogodišnji član Upravnog odbora kluba i direktor preduzeća “Dnevnik Vojvodina pres”, a ujedno i dosadašnji član Komisije koja je rukovodila klubom u prethodnih mesec i po dana. U obraćanju članovima Skupštine, on je istakao da je situacija u kojoj se klub nalazi dosta teška, ali ne i bezizlazna, i istakao da su Grad Novi Sad i JP “Srbijagas” omogućili sredstva za tekuće troškove i nesmetano funkcionisanje kluba u narednom periodu, s tim da će, od dodatnih prihoda koji se očekuju (transferi, jačanje sponzorkog pula itd), nova uprava raditi i na saniranju zaostalog duga koji klub ima.

- Jedan od osnovnih ciljeva u skorijem periodu biće nam da se odblokira klupski račun. Budžet koji imamo na raspolaganju nam je dovoljan za funkcionisanje kluba na sadašnjem nivou, a uskoro ćemo započeti razgovore sa novim potencijalnim sponzorima kako bismo ojačali svoju poziciju za ostvarenje još boljih takmičarskih rezultata. Takođe, mnogo pažnje posvetićemo radu i organizaciji naše omladinske škole, kako nam se ne bi ponovilo da, što je bio slučaj u prethodnih nekoliko meseci, neki od naših najtalentovanijih igrača odu u druge klubove. Zajednički stav struke i uprave jeste da u prvom timu trenutno imamo previše fudbalera i sa nekima od njih nam predstoji razgovor da vidimo šta i kako dalje, s tim da ćemo istovremeno pokušati da dovedemo dva-tri istinska pojačanja, koji bi nam pomogli u ostvarenju naših ciljeva. Istovremeno, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, videćemo i kakve su mogućnosti za rekonstrukciju stadiona “Karađorđe” – izjavio je Vlaović.

Članovi Skupštine danas su izabrali i preostale članove Upravnog odbora, pa se tako, pored Dušana Vlaovića, u klupskoj upravi od danas nalaze još Dušan Bajatović (predsednik sportskog društva Vojvodina i direktor JP “Srbijagas”), Nenad Rončević (bivši potpredsednik FK Vojvodina), Ljubomir Apro (advokat i bivši član uprave FK Vojvodina), Milan Đurić (član Gradskog veća za upravu i propise), Milan Đukić (predsednik rukometnog kluba Vojvodina), Milan Đukić (advokat), Branko Ćurčić, Nikola Vasiljević i Tomislav Knežević.

Novi član Upravnog odbora FK Vojvodina Dušan Bajatović, inače direktor JP “Srbijagas”, potvrdio je da je ta kompanija postala novi generalni sponzor kluba.

- Na ovaj način, omogućićemo da klub redovno izmiruje svoje tekuće troškove, odnosno redovnu isplatu zarada svih igrača i zaposlenih, a konačno ćemo, posle mnogo vremena, angažovati jednu stranu revizorsku kuću da utvrdi tačan dug kluba i sa tim podacima ćemo izaći u javnost. Po mom mišljenju, Vojvodina spada među tri najveća fudbalska brenda u našoj zemlji i zato je dobro da je za svoje dalje funkcionisanje dobila podršku kako Vlade Republike Srbije, tako i Vlade Vojvodine i Grada Novog Sada – izjavio je Bajatović.

Na današnjoj sednici, na mesto generalnog direktora FK Vojvodina postavljen je dugogodišnji direktor rukometnog kluba Vojvodina Darko Jevtić, dok je dosadašnji generalni direktor FK Vojvodina Aleksandar Dunđerski imenovan za njegovog zamenika i ujedno tehničkog direktora kluba. Istovremeno, došlo je i do promena u Nadzornom odboru FK Vojvodina, čiji član više neće biti Stevan Miljaković, dok je u ovo telo izabran direktor “Parking servis”-a Stevan Lugonja.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Vojvodina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track