POTVRĐENO PISANJE KURIRA! KRAJ ZA MUSLINA: Piksi čeka orlove u Kini
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić

VELIKA BRUKA KOKEZE I FSS

POTVRĐENO PISANJE KURIRA! KRAJ ZA MUSLINA: Piksi čeka orlove u Kini

Fudbal -

Pregovori na Terazijama nastaviće se u ponedeljak, iako se predsednik FSS maltene dogovorio sa Stojkovićem da najpre bude v. d. selektora na prijateljskom meču u Kini, a potom i da zvanično nasledi Muslina

Slavoljub Muslin je već bivši. On neće voditi fudbalsku reprezentaciju Srbije na Mundijal u Rusiji sledećeg leta, saznaje Kurir.

Predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza i selektor Slavoljub Muslin postigli su dogovor o raskidu saradnje, samo se još čeka visina obeštećenja za čoveka koji je nacionalni tim odveo na neko veliko takmičenje posle osam godina.

Upravo je novac bio glavna tema na sastanku Muslina, Kokeze i Bunjevčevića u četvrtak.

Šest plata i premije

Kako saznajemo, Savez želi da Muslinu isplati šest plata i premiju vezanu za plasman na SP, dok Muslin smatra da mu pripada više novca. To bi trebalo da bude regulisano u ponedeljak ili utorak.

- Muslin je bivši. I on je svestan toga i sada želi što skuplje da proda kožu. Savez želi da ga isplati, ali se njemu ne sviđa suma koju su mu ponudili. Muslin je na sastanku jasno rekao Kokezi: „Doneo sam vam 15 miliona dolara i red je da me platite kad me već terate iz reprezentacije!“ Muslinu nije svejedno što neće voditi tim na Mundijal, jer mu je to bila životna želja, ali se već pomirio sa sudbinom - rekao je naš dobro obavešten izvor.

foto: Dragana Udovičić

Rođeni pobednik

Kao što je Kurir pisao, Dragan Stojković Piksi trebalo bi da bude novi selektor Srbije i da vodi reprezentaciju. Njega u Savezu vide kao rođenog pobednika, ličnost s kojom će Srbija igrati lep fudbal, neće se mučiti na terenu i što je najvažnije, čoveka koji će podmladiti nacionalni tim i dati šansu svetskim prvacima s Novog Zelanda.

- Piksi je najveća želja FSS! Trebalo bi da upravo on vodi reprezentaciju na turneji po Aziji. Do početka Mundijala Srbija će odigrati šest ili sedam utakmica, a to će biti dovoljno vremena da Piksi uigra reprezentaciju i da šansu mladim igračima. Istina je da Piksi ima veliki novac u Guangdžouu za još tri godine ugovora. Opet, njegova želja da se vrati u Evropu zbog porodice nije sporna, pa u Savezu veruju da će se dogovoriti - zaključio je naš izvor.

Sukob u Pazovi

MUKI PIKSIJU ZABRANIO ULAZAK NA TRENING

Slavoljub Muslin je još pred utakmicu s Austrijom znao da mu u Savezu spremaju smenu. Bilo mu je sumnjivo kada se Dragan Stojković pojavio u Sportskom centru u Staroj Pazovi pred put u Beč i poželeo da odgleda trening. Muslin to nije dozvolio, čak je i ljutito saradnicima naredio da Piksiju zabrane bilo kakav pristup igračima.

Rezervna varijanta

TUMBA NA ČEKANJU

Iako je s Draganom Stojkovićem Piksijem usmeno sve ugovoreno, Savez ima i rezervnu varijantu. Treća opcija je Ljubiša Tumbaković, bivši trener Partizana i selektor Crne Gore. Dobro je vodio Crnogorce u kvalifikacijama i u pretposlednjem kolu zbog poraza od Danske izmakao mu je baraž. Tumbaković je želja određenih ljudi u Savezu, mada ima i predloga da nacionalni tim u Rusiju odvede i strani trener, jer je Srbija sada svima primamljiva.

ČINJENICE

Šta je Muslin doneo Srbiji

reprezentacija posle osam godina otišla na veliko takmičenje

Savez od FIFA za plasman na SP treba da dobije 15 miliona dolara

vraćena dobra atmosfera među igrače posle haosa u prošlim kvalifikacijama

srpski fudbaleri postaju cenjeniji i plaćeniji u inostranstvu

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Makabi skupo plaća uvredu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track