GRCI U ZAGREBU: Hrvati bi kao Srbi!
Foto: AP

BARAŽ ZA MUNDIJAL

GRCI U ZAGREBU: Hrvati bi kao Srbi!

Fudbal -

Drugoplasirane ekipe kvalifikacionih grupa odmeriće snagu za plasman na SP, a najzanimljiviji će svakako biti duel Hrvatske i Grčke

Večeras su na program prvi mečevi baraža za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a najzanimljivije će biti u Zagrebu, gde Hrvatska dočekuje Grčku.

Kod komšija već danima traje euforija, tvrde da će na Maksimiru biti mnogo više navijača nego 1997. godine, kada su „vatreni“ uspeli da prođu Dansku i plasiraju se na Mundijal iako su u gostima izgubili sa 3:1.

Jedan od aduta novog selektora Zlatka Dalića je Ivan Perišić, koji igra u sjajnoj formi u Interu.

- Znamo šta želimo, a to je pobeda u prvoj utakmici koja bi nam olakšala revanš u Grčkoj. Verujem da ćemo večeras rešiti pitanje prolaska na SP. Sve je na nama - optimističan je Perišić, a Andrej Kramarić je zadovoljan što su ulaznice planule.

- Drago nam je da će Maksimir biti dobro popunjen. Nama mnogo znače slike redova za karte koje smo viđali ovih dana. Nadamo se da će teren biti dobar - rekao je napadač Hofenhajma.

Grci besni na FIFA

ZAŠTO STE NAM KAZNILI MANOLASA?

Grčka će na Maksimiru protiv Hrvatske morati da zaigra bez defanzivca Rome Kostasa Manolasa. Njega je FIFA kaznila, i to naknadno, zbog ‘’kršenja pravila fer-pleja’’, odnosno jer je namerno dobio žuti karton u finišu grupne faze kvalifikacija protiv Kipra i tako „očistio“ kartone.

- To što je uradila FIFA nije pošteno. Nije mi jasno zašto su to uradili jer smo protiv Kipra vodili sa 2:1 - rekao je selektor Grčke Mihael Skibe.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega FSS plaća kaznu od 210 hiljada franaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track