VAŽNA POBEDA ORLIĆA: Mlada reprezentacija Srbije posle drame u finišu trijumfovala u Austriji
Foto: Fonet

NA PUTU KA ITALIJI I SAN MARINU

VAŽNA POBEDA ORLIĆA: Mlada reprezentacija Srbije posle drame u finišu trijumfovala u Austriji

Fudbal -

Mlada reprezentacija Srbije kao gost je pobedila Austriju 3:1 (1:0) u utakmici Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2019. održati u Italiji i San Marinu.

"Orlići" su tako napravili veliki korak ka kontinentalnom šampionatu.

Srbija je povela golom debitanta Aleksandra Lutovca u 30. minutu. Rezultat 0:1 bio je na snazi do 80, kada su domaćini bolju igru krunisali izjednačujućim golom. Strelac je bio Konrad Lajmer.

Međutim, "orlići" nisu klonuli duhom, već su u poslednjim trenucima došli do celog plena.

U 87. minutu Luka Jović je iz penala vratio Srbiji prednost, pošto je prethodno Lajmer u šesnaestercu oborio Sašu Lukića, a u 91. je Luka Ilić postavio konačan rezultat 3:1.

Selektor Goran Đorović nije mogao da računa na Nemanju Radonjića, Andriju Živkovića i Marka Grujića koji su prekomandovani u "A" selekciju.

Izabranici Gorana Đorovića su prvi na tabeli sa 12 bodova iz četiri meča, Rusija ima 10 bodova iz pet utakmica, a slede ih Jermenija 7 bodova (6 mečeva), Austija 6 bodova (4 meča), Gibraltar 3 boda (6 mečeva) i Makedonija 3 boda (3 meča).

NA EVRO 2019 plasiraće se pobednici svih devet grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

"Orlići" u utorak gostuju Jermeniji.

AUSTRIJA: Šlager - Gluhaković, Marešić, Veber, Frajdl - Ljubičić, Lovrić (od 46. Jakupović) - Horvat, Lajmer, Honsak - Kvasina.

SRBIJA: Radunović - Gajić, Jovanović, Milenković, Bogosavac - Lukić, Mašović - Pantić (od 60. Ilić), Lutovac (od 89. Stevanović), Mićin (od 64. Adžić), Jović.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track