NOVI SKANDAL BIVŠEG PREDSEDNIKA FIFA Američka fudbalerka: Sep Blater mi dodirivao zadnjicu usred ceremonije dodele nagrada
Foto: AP

OTKRILA POSLE ČETIRI GODINE

NOVI SKANDAL BIVŠEG PREDSEDNIKA FIFA Američka fudbalerka: Sep Blater mi dodirivao zadnjicu usred ceremonije dodele nagrada

Fudbal -

Čuveni golman ženske američke fudbalske reprezentacije Houp Solo izjavila je da ju je tadašnji predsednik FIFA Sep Blater pipao za zadnjicu tokom svečane ceremonije dodele nagrada.

Solo tvrdi da se to dogodilo 2013. godine.

"Bila sam u totalnom šoku, ali morala sam da se priberem kako bi saigračici Ebi Vambah uručila nagradu za najbolju fudbalerku sveta", rekla je Houp Solo.

foto: AP

Blater je negirao da je dodirivao atraktivnu Amerikanku.

Podsetimo, Sep Blater je pet puta biran za predsednika FIFA od 1998. do 2015, kada je morao da napusti fotelju zbog velikog broja afera u koje je bio uključen.

foto: Fonet

Houp Solo nije igrala fudbal od prošle godine kada je kažnjena šestomesečnom suspenzijom, jer je švedske fudbalerke nazvala "gomilom kukavica".

Solo nije samo Blatera optužila sa seksističko ponašanje.

"U poslednje vreme često razmišljam o neprijatnim situacijama u kojima smo se našle moje koleginice i ja. Treneri, lekari, menadžeri, pa čak i druge igračice imali su neprimerene komentare na naš račun, pipali nas... Takve stvari moraju da prestanu", jasna je Houp Solo.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track